Merhaba Monster Tulpar T5 v23.4 modelini satın aldım 10 gün geçti. Oyun oynarken işlemci 95-97 derecelere geliyor. Ekran kartı ise 80-90 arası. Öncelikle oynadıgım oyun Apex.
Birkaç sorum var:
1. 10 günlük bir bilgisayar 95 derecede fix çalısması normal mi?
Dip not: İlk satın aldıgımda 100 dereceye çıkıyordu hep. Intel uygulamasını indirip driver kurdu 95 de fix kalmaya başladı. (yazılımsal olabilir mi?)
2. eğlence modu, performans modu, güc tasarrufu ve sessiz modları var. (Control Center üzerinde) eğlence moduna da alsam performans moduna da alsam her şey aynı. Ne MHz degeri mod degiştirince degişiyor ne bir şey. (dogru calışmadıgını düşünüyorum.
3. i 7 12700 işlemciyi bu laptop fanı işlemcinin sadece yüzde 30'unu kullandıgında bile 95 derece olması normal mi?
Ben bunu anlayamadım işlemcinin yüzde 30'u çalışıyor ama sıcaklık 95 derece. Yüzde yüzü de çalışsa 95 derece. Bir terslik var gibi duruyor.
4.sıcaklık için sogutucu aldım 15,6 inçlik onda ekran kartı 90'larda ise 79-83 arasına kadar düşüyor. Ama işlemci hep 95-96 derece. Biri soguyor ama digeri hep aynı.
Laptop kullanmış arkadaşlar Gaming laptopların bir ayarı falan var mı? Sürücüler de tam gözüküyor. Yani bu neden olabilir?