Dostlar herkese merhabalar. Size kısa bir şekilde sorunumu anlatmaya çalışacağım. Sabrınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İki yıl önce makul bir fiyata Monster Tulpar T5 V8.1 notebook almıştım. 2 yıldır sorunsuz sıkıntısız kullanıyordum, ta ki bu güne kadar. Asıl konu ile alakalı mı bilmiyorum fakat dün gece notebook'ta oyun oynarken aniden elektrikler gitti ve doğal olarak notebook düşük enerji de çalışmaya başladı. Bu sebepten oyunda da ani FPS düşüşleri olmaya başlamıştı. Her neyse, notebook'u kapatıp bıraktım. Ertesi gün notebook'u açarken yüklenme (Açılış) ekranının alt kısmında küçük küçük beyaz noktalar fark ettim. Bu noktalar açılış sırasında yanıp sönerek ekrandan kaydılar. Notebook normal bir şekilde açıldı fakat NVIDIA ekran kartının çalışmadığını gördüm. Bilgisayar hiçbir şekilde GTX 1060 ekran kartını görmüyor. Dxdiag'dan baktığımda "NVIDIA GeForce GTX 1060 cihazında bir sorun oluştu. Daha fazla bilgi için 'grafik cihaz sürücü hata kodu 43' aratın"yazıyor. Aygıt yöneticisinden baktığımda ise ekran kartının üzerinde ünlem işareti olduğunu görüyorum. Ekran kartını bir üst sürüme güncelledim fakat değişen bir şeyler olmadı. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Bilgisayarı 2 yıl boyunca elimden geldiğince titiz bir şekilde kullandım ve sıkıntının donanımsal olabileceği ihtimali beni korkutuyor açıkçası. Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.