Monster Tulpar T6 v3.1.5 bilgisayar şarjı bitmediği sürece şarj olmuyor

Angelpine

Decapat
Yer
Karabük & Balıkesir
RAM
2x16 GB DDR5 RAM 4800 MHz
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN5000 1TB SSD
Ekran kartı
NVIDIA RTX 4060 8GB | İntel UHD Graphics
İşlemci
İntel i7 13700HX 3.70 GHZ Max 5.00 GHZ; 55W
Merhaba. Konu başlığı biraz karmaşık olabilir o yüzden detaya ineceğim. Olay şu: Bilgisayarımın şarjı atıyorum 80 iken şarja taktığımda 81 veya 79 olmuyor. 99 iken de aynısı 100 veya 98 olmuyor veya10 iken taktığımda da 11 veya 9 olmuyor hep şarja taktığım yüzdelikte sabit kalıyor. PC'yi şarjı varken kendim kapattıktan sonra şarja taktığımda yine dolmuyor (şarj olma ışığı hep yanıyor kapalı olduğu anı hiç görmedim). Ekstra olarak; şarja taktığımda pil ayarlarında tahmini dolum süresi de yazmıyor.

Fakat şarjını bitirdikten sonra PC kapalıyken şarja taktığımda normal bir şekilde 100'e kadar dolmaya başlıyor ve tahmini dolum süresi de pil ayarlarında yazıyor. Bu bir sorun mu yoksa bilgisayarın özelliği falan mı? Eğer sorun ise servise göndereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum çok normal görünmüyor açıkçası. Bilgisayar açıkken şarj almaması ama kapalıyken sorunsuz dolması biraz garip. Belki BIOS’ta pili korumaya alan bir ayar vardır, ama öyle bir şey yoksa küçük bir donanım sıkıntısı olabilir. Garanti varsa bence servise göstermek en iyisi, boşuna uğraşma derim.

Donanım sıkıntısına benziyor. Maalesef bende de LOQ var anakart kroniği var. Bir de 5 yıl önce topladığım ağu sistemim var hala sapasağlam. Laptop günümüz teknoloji hızına göre çok ilkel F/P ürün yok olan da sıkıntılı.

Bu durum çok normal görünmüyor açıkçası. Bilgisayar açıkken şarj almaması ama kapalıyken sorunsuz dolması biraz garip. Belki BIOS’ta pili korumaya alan bir ayar vardır, ama öyle bir şey yoksa küçük bir donanım sıkıntısı olabilir. Garanti varsa bence servise göstermek en iyisi, boşuna uğraşma derim.
BIOS çok basit sanki çok eskiden kalma gibi. Pil ayarı olarak sadece akıllı şarj açma kapatma var ki o da dediğim soruna çözüm değil zaten.

Garantisi var daha alalı 3 hafta oldu ama olayı nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Kargoyla gönderin ve içerisine hatayı not olarak yazın diyor ana sitesinde ve randevu oluşturma vs yok.

Bilgisayarda Type-C şarj giriş kısmı da var Telefon adaptörüyle ve powerbank ile orayı da denedim ama oradan direkt şarj olmuyor. Kabloyu çıkartınca şarj olmuyor yazıyor takınca da pilde kalmaya devam ediyor.
Donanım sıkıntısına benziyor. Maalesef bende de LOQ var anakart kroniği var. Bir de 5 yıl önce topladığım ağu sistemim var hala sapasağlam. Laptop günümüz teknoloji hızına göre çok ilkel F/P ürün yok olan da sıkıntılı.
LOQ ile bu PC arasında kaldım bende. LOQ bilgisayarların Ryzen işlemcili serilerinde fazla yaşanmıyormuş sorun ama yine de emin olamadım ve Monster aldım. Tabii FreeDOS olması da benim için sorundu kurulumla uğraşmak istemiyordum. Eski PC'ler ciddi manada kaya gibi. 2017 yılbaşında aldığım ASUS var ofis laptopu ve hala sapasağlam şekilde iş görüyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı