MustafaOkty
Femtopat
Daha fazla
Servisten daha 1 hafta önce geldi temizleme ve termal macun işlemi yapıldı. Ama hala bazen oyundayken kendi kendine frekans düşürüyor ısınmadan dolayıBu laptopta bu ayarları hiç kurcalamadan bırakmanız gerek. 95 Dereceden bahsediyorsunuz. En ağır benchmarkta bile bendeki işlemci 88 dereceyi geçmedi. Servise gönderip temizlettirin performans sorununuz çözülür.
İnceleme: Monster Tulpar T7 V20.3.2 ve V20.4.1 (Kıyaslama)
Merhaba değerli Technopat sakinleri. Şu an kullanmakta olduğum bu cihazları yan yana inceleme yaptım ve sizlerle paylaşmaktayım. Bu 2 cihaz arasında ciddi farklar bulunmamasına rağmen 1 nesil işlemci farkının etkilerini göreceğiz. (Tüm görsellerde solda V20.4.1 sağda V20.3.2 bulunmaktadır.)...www.technopat.net
Servisten daha 1 hafta önce geldi temizleme ve termal macun işlemi yapıldı. Ama hala bazen oyundayken kendi kendine frekans düşürüyor ısınmadan dolayı
"Tongang yenilir yutulur harika." diyenlerin uğramayacağı bir konuya daha hoş geldiniz.
Verebileceğim tavsiye Turbo'yu kapalı tutup FPS'yi sabitlemek olur ama bazı yöntemlerle frekansı sabitleyenler de var.
Servise durumu iletin. Aynı cihazı kullanıyoruz. Ben ısınma sorunu yaşamıyorken sizin yaşamanız normal değil. AIDA64'te sistem stress testi yapın. Yüzde kaç işlemcinin ısıdan darboğaz yediğine bakın. Servise bu performans kaybının bundan dolayı olduğunu iletin. Sorununuzu çözeceklerdir.
Her laptopun her kasası harikadır diye söylemiyoruz ama bu bahsedilen cihazda böyle bir problem olmaması gerekiyor. Konu sahibi arkadaşla aynı laptopu kullanıyoruz. Ağır yük benchmark testlerinde bile 88 dereceyi geçmeyen bir işlemci konu sahibi arkadaşta 95 dereceye ulaşıp darlama yaşanmış. Servis yolu görünüyor. Temizleme düzgün yapılamamış gibi görünüyor.
Programı tam kullanmayı bilmiyorum ama sol üsttekileri seçip starta bastım 5 dakikada sonuçlar böyle oldu
Eki Görüntüle 1715614
Eki Görüntüle 1715616
benim laptopta sizinkiyle aynı ve ben de arkadaşla aynı problemleri yaşıyorum. 1 senedir kullanıyorum 2 hafta önce bakıma gönderdim. göndermeden önce hiçbişi yapmadan işlemci 62 derece ekran kartı ise 58 derecelerdeydi hep. bakımdan sonra da hiçbişi değişmedi halen aynı. oyunlarda işlemci 94 dereceye çıkıyor ve uyarı veriyor fazla sıcak vs diye . benim sonuçta böyle çıktı.CPU throttle %21 görünüyor. 5'te 1'lik bir performans kaybınız var. Ciddi bir kayıp. Temizleme falan yapamamışlar. Servise gönderin düzgün yapsınlar. Monster'ın kendi servisine gönderip temizlemeyi düzgün yaptırtamayan birçok kişi var. Aceleye getirip hava temizliği yapıp yolluyorlar sanki. Bu testleri yaptım sonuçları bu ve oyunlarda da performans düşmesi yaşadım diye bir kağıda yazıp kutu içeriğine koyup gönderin düzgün işçilik yaparlar.
Benim laptopta sizinkiyle aynı ve ben de arkadaşla aynı problemleri yaşıyorum. 1 senedir kullanıyorum 2 hafta önce bakıma gönderdim. Göndermeden önce hiçbir şey yapmadan işlemci 62 derece ekran kartı ise 58 derecelerdeydi hep. Bakımdan sonra da hiçbir şey değişmedi halen aynı. Oyunlarda işlemci 94 dereceye çıkıyor ve uyarı veriyor fazla sıcak vs diye. Benim sonuçta böyle çıktı.