Monster Tulpar T7 20.4 performans ayarları nasıl olmalı?

MustafaOkty

Femtopat
Daha fazla  
Oyunlarda işlemcinin sıcaklığı 95 ve üstüne kadar çıkıyordu. Turbo Boost'u kapatmayı denedim ve sıcaklık gerçekten de 75 80'lere kadar düştü ama şimdi de bazı oyunlarda FPS düşüklüğü oluyor. Mesela Valorant'ta eskiden 250'lerde dolaşırken şimdi 100-160 arası gidip geliyor. Ayrıca masaüstündeyken veya program açarken hafif bir yavaşlık olmaya başladı. Turbo Boost'u kapatmadan sadece frekans ayarlarını değiştirip sıcaklığı düşürmek mümkün müdür? Bir de Monster'ın Control centerindeki bu ayarları nasıl yapmalıyım?

1679832122971.png

Bu laptopta bu ayarları hiç kurcalamadan bırakmanız gerek. 95 Dereceden bahsediyorsunuz. En ağır benchmarkta bile bendeki işlemci 88 dereceyi geçmedi. Servise gönderip temizlettirin performans sorununuz çözülür.

Bu laptopta bu ayarları hiç kurcalamadan bırakmanız gerek. 95 Dereceden bahsediyorsunuz. En ağır benchmarkta bile bendeki işlemci 88 dereceyi geçmedi. Servise gönderip temizlettirin performans sorununuz çözülür.
Servisten daha 1 hafta önce geldi temizleme ve termal macun işlemi yapıldı. Ama hala bazen oyundayken kendi kendine frekans düşürüyor ısınmadan dolayı

Servisten daha 1 hafta önce geldi temizleme ve termal macun işlemi yapıldı. Ama hala bazen oyundayken kendi kendine frekans düşürüyor ısınmadan dolayı

Servise durumu iletin. Aynı cihazı kullanıyoruz. Ben ısınma sorunu yaşamıyorken sizin yaşamanız normal değil. AIDA64'te sistem stress testi yapın. Yüzde kaç işlemcinin ısıdan darboğaz yediğine bakın. Servise bu performans kaybının bundan dolayı olduğunu iletin. Sorununuzu çözeceklerdir.

"Tongang yenilir yutulur harika." diyenlerin uğramayacağı bir konuya daha hoş geldiniz.

Verebileceğim tavsiye Turbo'yu kapalı tutup FPS'yi sabitlemek olur ama bazı yöntemlerle frekansı sabitleyenler de var.

Her laptopun her kasası harikadır diye söylemiyoruz ama bu bahsedilen cihazda böyle bir problem olmaması gerekiyor. Konu sahibi arkadaşla aynı laptopu kullanıyoruz. Ağır yük benchmark testlerinde bile 88 dereceyi geçmeyen bir işlemci konu sahibi arkadaşta 95 dereceye ulaşıp darlama yaşanmış. Servis yolu görünüyor. Temizleme düzgün yapılamamış gibi görünüyor.

Programı tam kullanmayı bilmiyorum ama sol üsttekileri seçip starta bastım 5 dakikada sonuçlar böyle oldu
Servise durumu iletin. Aynı cihazı kullanıyoruz. Ben ısınma sorunu yaşamıyorken sizin yaşamanız normal değil. AIDA64'te sistem stress testi yapın. Yüzde kaç işlemcinin ısıdan darboğaz yediğine bakın. Servise bu performans kaybının bundan dolayı olduğunu iletin. Sorununuzu çözeceklerdir.

Her laptopun her kasası harikadır diye söylemiyoruz ama bu bahsedilen cihazda böyle bir problem olmaması gerekiyor. Konu sahibi arkadaşla aynı laptopu kullanıyoruz. Ağır yük benchmark testlerinde bile 88 dereceyi geçmeyen bir işlemci konu sahibi arkadaşta 95 dereceye ulaşıp darlama yaşanmış. Servis yolu görünüyor. Temizleme düzgün yapılamamış gibi görünüyor.

1679834862823.png

1679834903075.png

Programı tam kullanmayı bilmiyorum ama sol üsttekileri seçip starta bastım 5 dakikada sonuçlar böyle oldu

Eki Görüntüle 1715614
Eki Görüntüle 1715616

CPU throttle %21 görünüyor. 5'te 1'lik bir performans kaybınız var. Ciddi bir kayıp. Temizleme falan yapamamışlar. Servise gönderin düzgün yapsınlar. Monster'ın kendi servisine gönderip temizlemeyi düzgün yaptırtamayan birçok kişi var. Aceleye getirip hava temizliği yapıp yolluyorlar sanki. Bu testleri yaptım sonuçları bu ve oyunlarda da performans düşmesi yaşadım diye bir kağıda yazıp kutu içeriğine koyup gönderin düzgün işçilik yaparlar.

CPU throttle %21 görünüyor. 5'te 1'lik bir performans kaybınız var. Ciddi bir kayıp. Temizleme falan yapamamışlar. Servise gönderin düzgün yapsınlar. Monster'ın kendi servisine gönderip temizlemeyi düzgün yaptırtamayan birçok kişi var. Aceleye getirip hava temizliği yapıp yolluyorlar sanki. Bu testleri yaptım sonuçları bu ve oyunlarda da performans düşmesi yaşadım diye bir kağıda yazıp kutu içeriğine koyup gönderin düzgün işçilik yaparlar.
benim laptopta sizinkiyle aynı ve ben de arkadaşla aynı problemleri yaşıyorum. 1 senedir kullanıyorum 2 hafta önce bakıma gönderdim. göndermeden önce hiçbişi yapmadan işlemci 62 derece ekran kartı ise 58 derecelerdeydi hep. bakımdan sonra da hiçbişi değişmedi halen aynı. oyunlarda işlemci 94 dereceye çıkıyor ve uyarı veriyor fazla sıcak vs diye . benim sonuçta böyle çıktı.

Dosya Ekleri

• System Stability Test - AIDA64  [ TRIAL VERSION ] 29.04.2023 17_44_10.png
    System Stability Test - AIDA64 [ TRIAL VERSION ] 29.04.2023 17_44_10.png
    74,3 KB · Görüntüleme: 55
Benim laptopta sizinkiyle aynı ve ben de arkadaşla aynı problemleri yaşıyorum. 1 senedir kullanıyorum 2 hafta önce bakıma gönderdim. Göndermeden önce hiçbir şey yapmadan işlemci 62 derece ekran kartı ise 58 derecelerdeydi hep. Bakımdan sonra da hiçbir şey değişmedi halen aynı. Oyunlarda işlemci 94 dereceye çıkıyor ve uyarı veriyor fazla sıcak vs diye. Benim sonuçta böyle çıktı.

Tekrar gönderin durumu bir kağıda yazın. Monster'ın servisinde şöyle bir durum var. İlk göndermede süpürgeyi gösterip geri gönderiyorlar. 2. gönderimde thermal macun değişimi gibi işlemlere başvurmaya başlıyorlar. Servise durumu dayatıp termal macun temizliği yaptırtmak gerekiyor. %17 throttling iyi değer değil. Düz zeminde rahat hava alır durumda bu sonucu alıyorsanız düzgün işçilik çıkartamamışlar demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı