Monster Tulpar T7 20.4 şarj aleti yetersiz değil mi?

EZMAN01

Hectopat
Yer
Evim
Daha fazla  
Bu bilgisayarın işlemci TDP değeri 45W ve ekran kartı 130W ile çalışıyor. Zaten şarj aleti 180W olduğuna göre şarj aleti bu bilgisayara göre yetersiz değil mi? Sorun çıkarmaz mı?

Bu bilgisayarın işlemci TDP değeri 45W ve ekran kartı 130W ile çalışıyor. Zaten şarj aleti 180W olduğuna göre şarj aleti bu bilgisayara göre yetersiz değil mi? Sorun çıkarmaz mı?

Şarj aleti akım korumalı olduğundan bilgisayar direkt gelen elektriği çekmiyor. Önce anakart besleniyor sonrasında da depolanan enerji donanıma bölünüyor diye düşünüyorum.

Bazı insanlarda şarjda iken pil değeri azalması gibi durumlar olmuş. Alsam böyle bir şey yaşar mıyım?

Performansa göre bence normal bir durum.
Yük bindirdikten sonra bilgisayar benim istediklerimi yapıyorsa bunu açıkçası problem etmezdim. Ayrıca tam kapasite şarj etmek yerine sınırlandırma işlemi uygulanırsa bunun sorun olacağını düşünmüyorum.
Lenovo kullanıyorum ara ara bana da oluyordu. Sonrasında sınırlandırma işlemi ile ortadan kaldırdım. Artık %100 değil %85 şarj ediyorum ama olsun, bataryanın ömrü uzuyor.

Performansa göre bence normal bir durum.
Yük bindirdikten sonra bilgisayar benim istediklerimi yapıyorsa bunu açıkçası problem etmezdim. Ayrıca tam kapasite şarj etmek yerine sınırlandırma işlemi uygulanırsa bunun sorun olacağını düşünmüyorum.
Lenovo kullanıyorum ara ara bana da oluyordu. Sonrasında sınırlandırma işlemi ile ortadan kaldırdım. Artık %100 değil %85 şarj ediyorum ama olsun, bataryanın ömrü uzuyor.
Bu sınır olayı her cihazda yok bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı