Monster Tulpar T7 V10.1.1 Anakart Değişimi

Monster061

Hectopat
Arkadaşlar Merhaba,
Monster Tulpar T7 V10.1. 1 model laptobum var. Maalesef ki üzerine su döküldü. Sıvı teması sonrası yapılabilecek tüm işlemleri yaptım ancak anakart pert durumda. Teknik servis, onarımın yapılamayacağını ve anakartın değişmesi gerektiğini söyledi. RGB klavye + anakart toplam fiyat 5000 TL + üzeri çıkıyor. Intel i7 7700HQ ve GTX 1060 6 GB mevcut.
Laptop şu anda İstanbul'da başka bir notebook tamiri yapan firmada. Anakart tamirinin yapılabileceğini ancak işlemcinin değişmesi gerektiğini söyledi ve fiyatlandırma yapıp beni arayacaklarını söylediler.

Şimdi sorum şu:
5000 TL+ verip i7 7700HQ ve GTX 1060 6 GB barındıran anakartı mı almalıyım? Yoksa İnternet üzerinde araştırdığım kadarıyla bir firma Tulpar T7 V10 serisi için orijinal anakart getirtmiş ancak özellikleri farklı. Bu anakart i7 6700HQ ve GTX 1070M barındırıyor ve fiyatı 3300 TL. Benchmark testlerine göre 1070M, 1060 6 GB'den iyi gibi görünüyor. Tek sorun işlemcinin i7 6700HQ olması.
Siz değerli forum üyelerinden cevaplarınızı bekliyorum.

7700HQ ile 6700HQ arasında dağlar kadar fark yok.
ama ekran kartı GTX 1060'dan GTX 1070'e geçeceği için eskisinden daha performanslı bir sisteminiz olacaktır.

7700HQ ile 6700HQ arasında dağlar kadar fark yok.
ama ekran kartı GTX 1060'dan GTX 1070'e geçeceği için eskisinden daha performanslı bir sisteminiz olacaktır.
İşlemci için aralarındaki farkın + - % 5 olduğunu gözlemledim.Takılacak olan anakartın grafik kartı M etiketli ve bu yüzden mutsuzum.
Peki sizce 3300 TL vermek mantıklı bir hareket mi olur ?
Ayrıca şuan özel servis de bulunan laptobumun anakart tamirinin yapılabileceğini ancak işlemcinin değişmesi gerektiğini söyledi.i7 7700HQ işlemci bulup onu sonra anakarta takacak.Riskli gibi görünüyor.Bilemedim.

Bozulan anakart tamir görse de sonra yeniden bozuluyor. Yapılan işlem Fabrikadaki kadar iyi olmadığı için sonradan yeniden arıza çıkartabiliyor. Yeni anakart almak sizin için en mantıklısı olacaktır.
GTX 1060 vs GTX 1070M M serisi olmasına rağmen daha iyi

En önemlisi ise yeni ekran kartı M serisi olduğu için Düşük güç tüketimi sayesinde mevcut soğutma çok daha ferah çalışacaktır.

GTX 1070 ile GTX 1070 Max-Q arasında oynayacak FPS farkı 5-6'dır en fazla. Her halükarda GTX 1060 dan çok daha iyi bir kart.
Ancak kafama takılan şu Max-Q modelleri çıktığında i7-6700HQ ile beraber satılmadı hiç. Muhtemelen alacağınız anakart ikinci el ve işlemcisi de değiştirilmiş.

ANAKART KODU: 6-71-P65S0-D02A

P/N:6-77-P650RSGA-N02A-B
Baburtech satıyor ve orjinal olduğunu söylüyor ancak bilemedim.

ANAKART KODU: 6-71-P65S0-D02A

P/N:6-77-P650RSGA-N02A-B
Baburtech satıyor ve orjinal olduğunu söylüyor ancak bilemedim.
Orjinaldir orasına bir şey demedim. Ancak max-q modelleri çıktığında intel laptoplar için 8.nesil işlemcileri de çıkarmıştı. Max-q model ekran kartı ile 6.nesil işlemcinin bir arada olmasına şaşırdım sadece. O yüzden dedim işlemcisi değişmiştir diye. Daha önceden Baburtech e bende anakart değişimi için göndermiştim. Biraz geç teslim ediyorlar muhtemelen yoğunluktan ancak çok özenli bir işçilikleri yok onu belirteyim. Eksik vida ve kasada vida izleri ile gelmişti çünkü laptop.

Anladım.Peki bu 6.nesil işlemci ile gtx 1070m kombini nasıl olur ? Verilecek olan 3300 tl değer mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…