Monster Tulpar T7 V15.1 vs T5 15.1

Atakan1903

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Designer
Arkadalar bu laptoplardan birini almayı düşünüyorum.
Bu fiyata çok iyi masaüstü toplanır falan bunları biliyorum ama gerek okul, gerek iş ve gerek oyun olarak kullanacağım için minimum 5 yıl falan götürecek bir şey baktım. Yüklü video, Photoshop, Design işleri de yapıyorum. T5 15.1 1060 olan modelde 120 Hertz ekran ekletip alacağım fakat T7 15.1 Laptop ise 17 inç ve 1070 ekran kartına sahip. Artıları eksileri var ve sizden fikirlerinizi istiyorum. Marka konusunda Monster kesindir.

Aralarında ekran boyutu ve kartı dışında hiçbir fark yok. Bir de 2000TL fiyat farkı var.
Tulpar T5'in artıları:
Taşıması daha kolay.
Daha ucuz.
Pili daha uzun süre dayanır (ekrandan kaynaklı).
Tulpar T7'nin artıları:
Ekranı daha büyük.
Ekran kartı daha iyi.
Tavsiyem T5 modelini almandır. Çünkü senin laptop alma amacın taşıyabilmek ve inan bana 17.3 inç laptop aldıktan sonra neden masaüstü almadım ki diye hayıflanırsın kendim yaşadım :). Aynı zamanda T5 modelinin pili 2 saat gidiyorsa T7 modelininki 1-1.5 saat arası amca gider GTX 1070 ve büyük ekrandan kaynaklı. Ama dersen ki ben T7 istiyorum, Hic kardeşim gibi sana 5000-6000 aralığında sağlam bir masaüstü toplamanı ve kalan 4000 TL ile de amacına uyan "taşınabilir" bir laptop al, 360 derece dönebilen dokunmatik ekranlı falan.

Öncelik işlemci gerektiren işlerde kullanmaksa modeller mantıklı olabilir, onun dışında oyun oynamak için fazladan 3000TL vermek şart değil. Hatta grafik işleri için de çoğunlukla ekran kartını kullanacaksın. GTX1060'lı modelleri 6000TL bandında bulabilirsin. O işlemci, o ekran kartına fazla. :)

Öncelik işlemci gerektiren işlerde kullanmaksa modeller mantıklı olabilir, onun dışında oyun oynamak için fazladan 3000TL vermek şart değil. Hatta grafik işleri için de çoğunlukla ekran kartını kullanacaksın. GTX1060'lı modelleri 6000TL bandında bulabilirsin. O işlemci, o ekran kartına fazla. :)
T7 v10.1.1 modelinin eksiklerini soylermisin

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı