Ergün İnce
Hectopat
@Ergün İnce sizin sisteme UV mi yapmıştık? Bir yerden hatırlıyorum gibi...
Bu arada anlık kesinti artışı oluyor ve sonra yoluna giriyorsa bu bir sistem hatasıdır. Eğer hata çözüme kavuşmazsa tam kesinti meydana gelir. Olay yaşandıktan sonra NVIDIA kartın çalıştığına emin olun.
Eğer kart hala çalışıyorsa diğer birimleri inceleyelim.
Yardımcı olabilecek misiniz?@Ergün İnce sizin sisteme UV mi yapmıştık? Bir yerden hatırlıyorum gibi...
Bu arada anlık kesinti artışı oluyor ve sonra yoluna giriyorsa bu bir sistem hatasıdır. Eğer hata çözüme kavuşmazsa tam kesinti meydana gelir. Olay yaşandıktan sonra NVIDIA kartın çalıştığına emin olun.
Eğer kart hala çalışıyorsa diğer birimleri inceleyelim.
Bu dediğinizin bir çok sebebi olabilir. Yani tam bir şey söylemem zor. Bir birim düşük voltaj etkisiyle çalışmasında anormallikler olmuş olabilir. GPU çökmüş olabilir. RAM'ler kaynaklı da bu durumun olduğunu duymuştum. Depolama birimi kaynaklı olabilir ama oldukça düşük bir ihtimaldir. Epey sebebi olabiliyor inanın.Evet denemiştim ama sisteminiz sevmedi demiştiniz ve yapsak da etkili olmaz demiştiniz. Şöyle oluyor oyun oynarken bir anda bilgisayar kilitleniyor ve tırrrrr diye ses geliyor bazen 5-6sn ye ye kadar sürüyor ardından programda sistem kesintisinin %12'ye falan çıktığını görüyorum. Buna ek tam o anda bazı CPU çekirdeklerinin kullanımının %90-100'e çıkıp kilitlenme düzeldiğinde hemen düştüğü gözüküyor. Geçen sefer baktığımda ekran kartı'da tam o anda kullanımı sıfırlanmış. Olaydan sonra oyunu oynamaya devam edebiliyorum ama belki psikolejiktir FPS'in biraz düştüğü ve sıcaklık artmış gibi hissediyorum.
Yardımcı olabilecek misiniz?
Monster sürücüler bölümünden indirip kurdum sürücüleri.Fakat sormamın bir nedeni de buydu bir çok driver update programında chipset ve sistem ile ilgili sürücüler tam güncel gözükmüyor ve güncelleme var gözüküyor.CCleaner,driver udpate fln.. Güncelle dediğimde bu dram e geldiğinde mavi ekran veriyor diğerlerinde bi problem olmuyor ama belki psikolejiktir uygulama ile güncelledikten sonra daha sık kitleniyor.O sürücü sistem aygıtlarından bir sürücü.
"DRAM, bir tümleşik devre içinde her bir veri bitini ayrı bir kapasitör içinde saklayan Rastgele Erişimli Bellek türüdür. Daha çok kişisel bilgisayarlarda kullanılan DRAM, RAM‘in en fazla kullanılan biçimidir. Bu bellekte bilgi alışverişi elektrik sinyalleri ile sağlanır. Bu sebeple de sürekli yenilenme ihtiyacı duyar ve bir saniye içerisinde binlerce kez yenilenir. Buna rağmen SRAM’den daha yavaştır."
Özetle sistemin davranışı üzerinde etkili bir birimdir. Yanlış yönetilmesi durumunda sistemi etkileyebilir.
O sürücüyü güncelledikten sonra mavi ekran yiyorsanız eski haline geri dönün.
Chipset sürücüsü günceller misiniz bu arada?
Şimdi adım adım gideceğiz.Monster sürücüler bölümünden indirip kurdum sürücüleri.Fakat sormamın bir nedeni de buydu bir çok driver update programında chipset ve sistem ile ilgili sürücüler tam güncel gözükmüyor ve güncelleme var gözüküyor.CCleaner,driver udpate fln.. Güncelle dediğimde bu dram e geldiğinde mavi ekran veriyor diğerlerinde bi problem olmuyor ama belki psikolejiktir uygulama ile güncelledikten sonra daha sık kütleniyor.
Bu arada format atın demişsiniz ama bilgisayar ilk geldiğinde sorunsuz bi şekilde temiz kurulum yapmıştım ve monster'ın sürücülerini indirmiştim bi hata olmamıştı ertesi günlerde oyun yüklediğimde sorun ortaya çıkmıştı zaten yani birşeyler yanlış gitme gibi bi durum olmamıştı.Şimdi adım adım gideceğiz.
Sisteminize format atın ve sırasıyla şunları kurun.
NVIDIA ekran kartı sürücüsü.
İntel GPU sürücüsü.
Chipset Sürücüsü.
İlk bunları kurun. Ardından tekrardan bakalım. Chipset sürücünüz için aygıt yöneticisinde sistem aygıtları kısmının ekran görüntüsünü atar mısınız şimdiden?
Hocam bence ayrı bir konu açın ve diğer bilgili arkadaşlardan yardım alın. Benim aşırı hakim olduğum bir konu değil. Ortalama seviyede bilgim var sizin sorununuzda.Bu arada format atın demişsiniz ama bilgisayar ilk geldiğinde sorunsuz bi şekilde temiz kurulum yapmıştım ve monster'ın sürücülerini indirmiştim bi hata olmamıştı ertesi günlerde oyun yüklediğimde sorun ortaya çıkmıştı zaten yani birşeyler yanlış gitme gibi bi durum olmamıştı.