Monster Tulpar T7 v20.4 Type-C kullanım alanları

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Monster Tulpar T7 v20.4 dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarın hemen hemen tüm girişlerini kullanıyorum. Ve yetersiz kalıyor. 3 adet USB girişi 1 adet Type-C girişi. Ugreen'den USB çoklayıcı aldım. O da doldu. Son olarak Type-C girişini kullanayım dedim. Type-C girişli çoklayıcı aldım. Kullanmaya başladım ancak kopukluk yapıyor. Direkt Type-C girişli tekli kablo denedim yine kopuyor. Güç mü yetersiz kalıyor anlayamadım. Şöyle de bir şey takıldı kafama, ASUS VG279 monitör kullanıyorum. Görüntü aktarımını HDMI ile yapıyorum. Type-C'den DisplayPort'a görüntü aktarırsam daha iyi verim alabileceğimi söylediler. Sizin düşünceleriniz nedir?

Type-C daha çok veri aktarımı için iyi oluyor. Cihazınızda Thunderbolt 4 olduğu için Type-C to DisplayPort ile görüntü alabilmeniz gerekir. DisplayPort, HDMI'a göre daha kaliteli olduğu için tabii ki DisplayPort kullanmanız daha iyi olabilir.

Şu an da HDMI ile 144 Hz alabiliyorsanız çok bir fark olmaz. Ama bazen HDMI ile 144 Hz alınmıyor, o durumda DP kullanmanız iyi olur.
Görüntü de 144 Hz aldığım görünüyor. Sanırım o Full HD çözünürlükten daha yukarı olanlarda kullanmak daha doğru olur. Diye düşünüyorum. Tabii siz daha bilgilisiniz sanırım, boşa para vermeyelim diye iyice araştırıyorum. Peki şu Type-C de USB hub kullanıp ara ara kopmaların sorunu nasıl çözeriz? Bu konu hakkında bir tavsiyen var mı?

Görüntü de 144 Hz aldığım görünüyor. Sanırım o Full HD çözünürlükten daha yukarı olanlarda kullanmak daha doğru olur. Diye düşünüyorum. Tabii siz daha bilgilisiniz sanırım, boşa para vermeyelim diye iyice araştırıyorum. Peki şu Type-C de USB hub kullanıp ara ara kopmaların sorunu nasıl çözeriz? Bu konu hakkında bir tavsiyen var mı?

144Hz alıyorsanız zaten HDMI ile monitörü maksimumda kullanıyorsunuz demektir, gerek yok bence DP geçmeye. Hub konusunda acaba kullandığınız ürünmü arızalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı