Çözüldü Monster UEFI Windows 10 kurulumunda Boot USB'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

invisiblehand56

Megapat
Daha fazla  
Notebookumu ilk aldığımda elimde hazır bulunan UEFI olmayan Windows 10 USB dosyası vardı. Bu USB'yle Windows 10 kurmuştum. Bugün UEFI Windows kurmaya karar verdim. Monster notebook'un kendi YouTube hesabından yayınladığı UEFI Windows kurulum videosunu izleyip videoda gösterildiği gibi USB'yi hazırladım.
Kurulum için BIOS girdim. Launc CMS seçeğini disabled yaptım ve ayarları kaydettim fakat kuruluma geldiğimde Windows bu sürücüye yüklenemez MBR... Yazan hata aldım. Daha sonra biraz araştırma yapınca Shift+F10 tuşlarına basarak diski temizledim. Şimdi bilgisayar kendini yeniden başlattı ve USB'yi görmüyor. BIOS'u varsayılan ayarlara sıfırladım gene olmadı.
Launch CSM yi enable yaptığımda ise.
PC'nizin onarılması gerekiyor hatası alıyorum. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
USB format dosyasını Rufus ile yapmadım.
Windows arac ile yaptım bundan olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Notebookumu ilk aldığımda elimde hazır bulunan UEFI olmayan Windows 10 USB dosyası vardı. Bu USB'yle Windows 10 kurmuştum. Bugün UEFI Windows kurmaya karar verdim. Monster notebook'un kendi YouTube hesabından yayınladığı UEFI Windows kurulum videosunu izleyip videoda gösterildiği gibi USB'yi hazırladım.
Kurulum için BIOS girdim. Launc CMS seçeğini disabled yaptım ve ayarları kaydettim fakat kuruluma geldiğimde Windows bu sürücüye yüklenemez MBR... Yazan hata aldım. Daha sonra biraz araştırma yapınca Shift+F10 tuşlarına basarak diski temizledim. Şimdi bilgisayar kendini yeniden başlattı ve USB'yi görmüyor. BIOS'u varsayılan ayarlara sıfırladım gene olmadı.
PC'nizin onarılması gerekiyor hatası alıyorum. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Windows 10 iso dosyasını rufus ile yazmanız gerekiyordu.

Windows 10 iso dosyasını rufus ile yazmanız gerekiyordu.
Launch Cms yi kapatıp Rufus ile yazmadığım halde neden Uefi Windows yazılmaya başladı onu anlamadım.Neden bu diske Yazılamaz/Mbr biçimli dosya hatası verdi ?
Hem bende söylede bir sorun var PC nizin onarıma ihtiyacı var hatasıda alıyorum eğer dosya bicimi Gpt degilde Mbr ise neden mbr den yani eski sistemden kuruluma geçmiyor.Usb de suanda Windows dosyaları var.
Launch Cms yi kapatıp Rufus ile yazmadığım halde neden Uefi Windows yazılmaya başladı onu anlamadım.Neden bu diske Yazılamaz/Mbr biçimli dosya hatası verdi ?
Hem bende söylede bir sorun var PC nizin onarıma ihtiyacı var hatasıda alıyorum eğer dosya bicimi Gpt degilde Mbr ise neden mbr den yani eski sistemden kuruluma geçmiyor.Usb de suanda Windows dosyaları var.
Eğer Usb Uefi formatında degilse Bu hatayı almamın sebebi nedir ?

Dosya Ekleri

• 15813410052495960975733081108679.jpg
    15813410052495960975733081108679.jpg
    655,3 KB · Görüntüleme: 694
Launch Cms yi enable yaptigimda ise böyle oluyor ve sonrasinda bilgisyarıniz onarima ihityacı var diyor ve orada kaliyor.
Başka bir bilgisayarınız var mı? Diskinizi başka bir bilgisayara takıp, CMD veya Disk Yönetiminden “Disk Onarımı” başlatmanızı öneririm.

Ya da kolayca Rufus ile tekrar yazabilirsiniz.
Başka bir bilgisayardan İso dosyası indirilip Rufus programı ile başka bir Usb sürücüsüne yüklenerek Uefi Windows 10 kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.Sorun çözülmüştür.
Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 15813413556297527561739084837115.jpg
    15813413556297527561739084837115.jpg
    656,7 KB · Görüntüleme: 649
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı