Çözüldü Monster v9.2.2 Catalina HDMI Çalışıyor Dahili Ekran Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ouzdev

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar garip bir sorunla karşınızdayım.

Monster Abra A5 v9.2 sahibim. Hign Sierra'dan Catalinaya sistemi yükselttim. Temiz kurulum yaptım. Sonrasında HD 630 için gerekli Hackintool işlemlerini yaptım. Ama nedense laptop ekranı çalışmıyor ama HDMI çalışıyor tüm grafik hızlandırmaları çalışıyor tam tıkır.

Sistem Özellikleri

i7 7700HQ | Intel HD 630 | 8 GB RAM DDR4 | FHD 15.6 IPS EKRAN

Monster yetkililer demişti oynayamadiginiz oyun olursa iade garantisi. Ama hic biri demedi ki monitörünüz görüntü vermiyorsa iade edebilirsiniz diye.
Windows ile alakalı bir sorun yok zaten sorun Hackintosh ile alakalı.
Açıkcası macOS hakkında çok bir bilgim yok size diyebileciğim şey şudur bu sorunu illaki yaşıyan vardır biraz internette surf yapın monster servisini arayıp destek alın yabancı forumlarda gezin
macOS dağıtıma açık bir işletim değil windows ile alakalı bir sorunda yok 1 haftadır interneti talan etmeme rağmen çaresini bulamadım. Ama yanlış port yönlendirmesi olarak düşünüyorum. Kemal hocam ve Claus hocama danışıyım dedim.

Tavsiyem:
USB içerisinde bulunan laptop config dosyaları klasöründeki hazır configler üzerinden giderek içerisinde yer alan kapalı "properties" düzeltmelerine odaklanın. Hackintool genelde masaüstü sistemlerde gerekiyor. Yani hazır config dosyasında yer alan kapalı düzeltmeleri açınız. Clover configurator ile bakabilirsiniz. Ayrıca Inject/Device ID ve DSDT/SSDT yamalara dikkat ediniz. Makineye göre değişiyor tepki ve sonuçlar.

Anladım Kemal Hocam. Seneler önce Sierra için de bayağı uğraşmıştık bu Intel HD yüzünden. İnşallah bunu da halledeceğiz sizinle. Çok teşekkür ederim.
Kemal Hocam şunu da sormak istiyorum; manuel olarak (Hackintool olmadan) yama yapabilir miyim acaba sisteme?
Manuel olarak kurulum yaptım ama yine sonuc aynı malesef.

Son düzenleme:
Kullandığın config dosyalarını yedekledikten sonrama USB içinden sil.
Sadece HD 630 config dosyasına, uygun SMBIOS ekleyip dene.
Yine ekrana görüntü gelmezse sadece Inject Intel veya Inject Intel ve EDID her ikisinide işaretleyip dene.

Hocam dediklerinizi harfiyyen yaptım ama sonuc yine aynı. Ekran yükleme barı yarıya kadar doluyor ve birden ekran simsiyah kalıyor.

Hangi SMBIOS'lar ile denedin?
MacBookPro14,3 ile denedim hocam bundan öncede bayağı bir SMBIOS ile denemiştim ama tam olarak sorunu çözemedik HDMI sorunsuz çalışıyor. Benim istediğim elzem olarak LVDS dahili ekranın çalışması. Hign Sierra ile sorunsuz kullanıyordum bilgisayarımı ama malum xcode 11 kullanmak zorunda olduğum için mecburen Mojave ye yükseltmek zorunda kaldım onda aynı sorunları yaşadım dahili ekranı çalıştıramadım. Bir sürü SMBIOS ile platform id kombinasyonu yaptım ama sonuca ulaşamadım. Son olarak Catalina kurmayı denedim ve başarılı bir şekilde kurdum. Başladığım yere geri döndüm ondada aynı sorunu yaşıyorum sadece HDMI çıkışı çalışıyor dahili ekranın parlaklık ayarı bile çalışıyor ama görüntü yok ? Bu sorun için bir yöntem vs yokmu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…