Merhaba arkadaşlar ben bir dizüstü bilgisayar almaya karar verdim.
Programlama ile uğraşıyorum yeni nesil oyunlarıda oynarım ama işte bu nedenlede GTA5 ve Watch Dogs'u kaldıran high ve ultra ile oynamak istiyorum, hem uzun süre kullanabileceğim hemde sağlam bir şey istiyorum ısınma olmadan, klavyesi arkadan aydınlatmalı.
Birkaç şey araştırdım ama bunlara uyar mı bilmiyorum. GTA 5 ve Watch Dogs'u da kaldırsın istiyorum. Ve başka öneriniz varsa 4000 TL'yi geçmesin ve ayrıca ben tasarıma önem veririm Monster da bunu yapamadım ama neyse birde Monster'lar arkadan aydınlatmalı klavyeye sahip mi?
Kısaca aradığım özellikler ve seçtiğim notebookları aşağıya yazacağım sorum şu; hangisini seçmeliyim? GTA 5 ve Watch Dogs'u yaklaşık ultra'da oynayayım ve ısınma olmadan.
Özellikler:
-ısınma olmasın (fanda ses ve ısı çok az hatta hiç olmamalı)
-klavye arkadan aydınlatmalı (kesinlikle olmalı)
-tasarımı güzel
-uzun ömürlü ve kaliteli
-gta 5 , watch dogs ve ac unity oyunlarını çok iyi bir şekilde oynanabilir olması
Aşağıdaki monsterları özelleştireceğim ram ssd falan yükselteceğim aynı fiyata geliyor neredeyse diğerleriyle.
Hangisini seçmeliyim?
Birde son yazdığımda klavyesi aydınlatmalı mı?
Windows 8.1 ile gelmesini istiyorum Monster'a ekleme yapacağım, 60GB yeterli midir?
Önerilerinizi bekliyorum en fazla 4000 TL ekran boyutu fark etmez, performans ve tasarım lazım.
Şimdiden teşekkürler
MSI istediklerini verir. Başka marka değil. Monster en büyük avantajı ekran kartıdır. MSI da 860 bulabiliriz, Monster da 970 bulunur.
MSI da sınırsız model var. Öncelikle bakman gereken 860M DDR5 ekran kartı. Ağır programlar kullanmıyorsan 8GB Ram yeterli. Zaten klavyeleri istediğin gibi, slim modellerine yönelme senin için ağırlık sorun değilse. Kalın kasa = Performans, ses, daha soğuk, uzun ömür.
SSD'li ve Win8'li modelleri biraz daha tuzludur.
Öğrenci isen Win8 bedava edinebiliyorsun hatırlatalım. Sana önerim 4.000 TL al MSI modelini yavaş yavaş yükseltirsin sistemini.
Link veremiyorum telefondan giriyorum. Forumdan arkadaşlar link verirler. Umarım istediğini bulursun.
Dostum şimdi demişsin ki araba olsun hem 300 yapsın ama hiç yakmasın. Oyun pc si ısınır. Önemli olan kendini soğutabilyor mu? Bende msi var turbo fanda aşırı ısınmıyor ama fan sesi kafa ütülüyor. (Başka bir kelime kullanacaktım ama neyse. ) Kulaklık takarsın olur biter ya da benim gibi takmazsın, msi çok yüksek ses veriyor hoparlörden, yüzde 50 bile yetiyor. O yazdığın asus ta gtx850m var 4gb, yanılmıyorsam 4gb olan 850m gdrr3 tü. Gta V i bırak ultrayı high da açamaz. Bende ki gdrr5 high-medium arası açar diye tahmin ediyorum. Ama yok ultra olacak illaki diyorsa sen 980m bilemedin 970m e bak tabi o kadar para vermek istiyorsan. Bu arada 970m 770 in az bir farkla gerisinde haberin olsun. Monsterın da fiyatı çok uygun. İnsan bir kıllanıyor.
Edit: Bi de Unity demişsin, özürlü oyun. Ben 1600x900 de hepsi high da, fxaa da(yanlış hatırlamıyorsam), vsync on da 27 fps aldım. En düşük 21.