Monster vs MSI

Fırat0080

Hectopat
Daha fazla  
Çok konuşulan bi konu evet ama baya uzak tarihlerde tartışılmış belki şimdi değişiklikler olmuştur iki marka açısındanda. Size hangisi daha iyi ben çok kararsız kaldım aynı fiyata Monster daha performanslı ama güvenirliği ne durumda ? Bide bir markanın 2000-3500 liralık laptopları kalitesizdir ama 5000 TL nin üstündeki laptoplarıda kalitesiz olamaz çünkü olmaması lazım saçma olur 5000 tl az değil. Cidden kafam çok karışık fikirlerinizi bekliyorum.

Monster=F/P
MSI=Kalite

Bu arada yanlış anlaşılmasın Monster'a kalitesiz denilemez kesinlikle. Ben yalnızca en çok öne çıkan yönlerini söyledim.

MONSTER Abra A5 v5.2 kullanıyorum şimdiye kadar bir sıkıntısını görmedim. Ancak Abra serisindeki malzeme kalitesi çok iyi değil ancak kötüde değil ucuz bir plastik hissiyatı kesinlikle yok. Laptop almadan önce çok araştırdım MSI' da bakıyordum mağazalardan da deneyimleme şansım oldu. MSI kasa kalitesi olarak daha önde ancak şunu da söylemeliyim ki MONSTER' da bir laptop 3500 TL iken aynı özelliklerde bir MSI laptop 4500-5000 TL. Arada ki fark oldukça fazlaydı benim için bende bütçemi aştığından MONSTER tercih ettim dediğim gibi de gayet de memnunum. Yukarda da arkadaşların da belirttiği gibi:
MONSTER: Fiyat/Performans (Kesinlikle kalitesiz değil)
MSI: Kalite (Tabi fiyat konusunda da daha yukarda)
Özetlemek gerekirse Laptop Alacak bir kişinin eğer ki bütçesi önemliyse MONSTER tavsiye ederim ama yok benim için bütçe sıkıntı değil 5000-6000 TL verebilirim diyen birisi ise MSI tavsiye ederim.(Hele ki doların ateşinin oldukça yüksek olduğu, bütçelerinde zorlandığı bu dönem de)

Alienware laptopların bu markalardan iyi olmayan laptoplarıda var tabiki ancak Alienware laptoplar gerçekten çok başka bir evren diyebilirim. Donanım olarak daha güçlüler ve tasarım olarak daha iddaalı olan oyuncu laptopu olduğunu vurgulayan tasarımlara sahipler. (Tabi ki hepsi için geçerli değil)

Monster eskiden F/P olarak cok cok iyiydi, ama artik fiyatlari MSI'in fiyatlarina yaklasirken MSI fiyatlarini 3000tl barajinin altina cekmeyi basardi (MSI GL62). Monster ise GTX950M gibi Giris seviyesi kartla i7 5. nesil islemci kullanmakta diretiyor. i5 kullansaniz ne olur sanki? Ayrica MSI 3200tl civarinda i7+GTX950M kombinasyonlu modellerini de piyasaya surdu. Monster acilen bir duzenlemeye gitmez ise insanlar bu dedigimi farkedene kadar omurleri olacak. Kasa kalitesi olarak 4500tl uzeri modelleri kaliteli sayilir. Abra serisi cok kaba ve biraz kalitesiz gorunuyor gibi ama kullananlar kalitesiz olmadigini belirtmis. Eskiden plastik boyanin ciktigina dair basliklar acilirdi, kararinizi iyi verin derim Monster alacaksaniz Tulpar serisi alin. Hem klavye, hem ses kalitesi olarak daha verimli olur. Ben isi sansa birakamam derseniz MSI GE60-GE70 serileri haricinde bir model alin, o modellerde kronik fan sorunlari ve anakart sorunlari var.

Monster eskiden F/P olarak cok cok iyiydi, ama artik fiyatlari MSI'in fiyatlarina yaklasirken MSI fiyatlarini 3000tl barajinin altina cekmeyi basardi (MSI GL62). Monster ise GTX950M gibi Giris seviyesi kartla i7 5. nesil islemci kullanmakta diretiyor. i5 kullansaniz ne olur sanki? Ayrica MSI 3200tl civarinda i7+GTX950M kombinasyonlu modellerini de piyasaya surdu. Monster acilen bir duzenlemeye gitmez ise insanlar bu dedigimi farkedene kadar omurleri olacak. Kasa kalitesi olarak 4500tl uzeri modelleri kaliteli sayilir. Abra serisi cok kaba ve biraz kalitesiz gorunuyor gibi ama kullananlar kalitesiz olmadigini belirtmis. Eskiden plastik boyanin ciktigina dair basliklar acilirdi, kararinizi iyi verin derim Monster alacaksaniz Tulpar serisi alin. Hem klavye, hem ses kalitesi olarak daha verimli olur. Ben isi sansa birakamam derseniz MSI GE60-GE70 serileri haricinde bir model alin, o modellerde kronik fan sorunlari ve anakart sorunlari var.
Msi ge72 apache pro 6qf almayı düşünüyorum Recep Baltaş' ın incelemesinide izledim içime yattı. Monster alcaksamda zaten tulpar serisinden alırım ama onlarda 5000 den aşşağı değil ekran kartı 6 gb değilde 3 gb olsun kaliteli olsun aldığım zaman bozuk veya hatalı çıkmasın servislerle uğraşmıyim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı