Üniversitede İngilizce hazırlık görüyoruz ve dersleri Moodle platformu üzerinden işliyoruz. Moodle programının devamsızlık işleyişi hakkında sorularım olacak, tek ricam soruları gerçekten bilenlerin cevaplaması. Belirtmeliyim ki okulumda devamsızlık limitim maksimum 24 saat (ders saati).
1) Moodle'da kaç saat devamsızlık hakkımızın kaldığını nasıl görebiliriz?
2) Öğretmenlerimden biri, okula gelmediğim bir günde beni Moodle'a "absent" yerine "late" olarak yazmış tüm gün boyunca. Bu benim için iyi mi kötü mü, devamsızlık hakkım için avantajlı mı?
3) Moodle'da devamsızlıklarımız sisteme o an işlenmezse -öğretmenler dersin 10. dakikası geçtikten sonra gözümüzün önünde Moodle'dan sisteme işaretliyor okula gelip gelmediğimizi- daha sonraki günler işlenebilir mi? Öğretmenlerimiz "Sonradan da işaretlenebilir." demişti ama acaba gözümüzü korkutmak için mi yapıyorlar? Bazen imza kağıdı dolduruyoruz çünkü.
4) 29 Ekim resmi tatil biliyorsunuz. 28 Ekim de arife günü olduğundan resmi kurumlar yarım gün çalışıyor diye biliyorum. Bizim okulda dersler 08.10-12.00 saatlerinde işleniyor. 28 Ekim günü bizde de yarım gün olur mu sizce?
5) İlk gün yalnızca iki ders işledik, sonrası oryantasyon için kampüste geçirdiğimiz süreden ibaretti; bu iki dersin ilk dersine geç kaldım, acaba late ya da absent olarak işlenir miyim? Moodle'da "?" olarak işaretlenmiş o pazartesi günü.