Moondrop chu 2 nozzle oksidasyonu nasıl çözülür?

TheRogue

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, birkaç ay önce Wraith üzerinden Moondrop Chu 2 satın aldım. Kulaklığın ses kalitesini ve malzeme kalitesini verdiği his açısından çok beğendim ama gelin görün ki tamamen metal bir kulaklığın belirli kısımlarını neme karşı dayanıklı üretmemişler. Kulaklığın dış kaplaması mevcut ama nozzle yani silikon kulaklık ucunun oturduğu yerde olan malzeme çıplak bakır/pirinç gibi bir malzemeden oluşuyor, alışımından pek emin değilim. Uzun süreli kullanımdan sonra çıkarıp kulaklığın içine bir ışık tuttuğunuzda nozzle çeperinde yoğuşma sebebiyle oluşan nemi gözünüzle rahatça görebiliyorsunuz. Nem sadece bu çeperde de kalmıyor silikon kulaklık ucunun sardığı metal yüzeyle arasında da bolca birikiyor. Bütün bunların üzerine bir de nemli coğrafya işin içine girince masmavi bir bakır pası uzaklardan el sallayarak geliyor. Bir peçeteyle kolayca temizleniyor ama sürekli olarak pas atmaya devam ettiği için can sıkıyor. Bütün bunlara rağmen kulaklığın iç kısmında herhangi bir paslanma, aşınma durumu görmedim ve sese bir etkisi olmadı.​

Bu pasla alakalı olarak birkaç sorum var;

1) Bu pası engellemek için ilgili yüzeye bir kulak çubuğu vasıtasıyla WD-40 uygulasam pas atma durumunu keser mi? Ek olarak WD-40 kulaklığın kendisine bir zarar verir mi örneğin kaplamasına bulaşırsa yüzeyi kaldırır mı ya da uygulamadan sonra silikon kulaklık ucunu taktığımda farklı bir tepkime oluşur mu?

2) WD-40 uygulayıp kulaklığı bir bezle sildikten sonra uygulanan WD-40'ın kulağa bir zarar verme ihtimali var mıdır?

3) WD-40 harici bir öneriniz var mı?

4) Bu pasın kulağımın içine ulaştığına dair bir ibareyle karşılaşmadım ama yine de sağlıksal açıdan bir problem oluşturabilme ihtimali var mı?

5) Moondrop'u iade etsem bu kulaklığın ses kalitesine en yakın ya da daha iyi maksimum 2K'ya kadar bir IEM öneriniz var mı? Bekletim öncelikli olarak fps oyunlarında yön tayini açısından iyi performans vermesi. Müzik ve film ikincil planda ama yine de hepsinde iyi performans verirse iyi olur.

Bu sorunu yaşayan tek insan ben değilim, konuyla alakalı görseller olan 2 adet Reddit linki paylaşıyorum oluşan oksitlenme aynı olduğu için ilgili pası ve yüzeyi bu konulardan inceleyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı