Mortal Kombat 11 vs Escape From Tarkov

Calquter

Hectopat
Arkadaşlar bu iki oyunu karşılaştırmak biraz saçma ama hangisi daha uzun soluklu olur onu bilemediğim için hangisini alsam karar veremedim. Ortada 2 farklı tür var ve ben iki türü de seviyorum. Sizce hangisi daha zevkli ve uzun soluklu olur? Yorumlarınızı bekliyorum.

Mortal Kombat'ı ilk oyunundan bugüne kadar severek oynadım fakat Mortal Kombat 9 sonrasında çıkan oyunlar bana bir yerden sonra oyun sıkıcı gelmeye başlıyor. Escape From Tarkov ise et mi yoksa balık mı hala anlamış değilim. Oyunu övenler var ama etrafımda oynayan neredeyse yok, Steam-Origin-Uplay dışı bir oyuna para yatırmaya sıcak bakmıyorum.

Ben çıktığı günden beri EFT oynuyorum. Şu ana kadar da hiç sıkılmadım. Steam dışı olması biraz can sıkıcı geliyor insanlara. Ama bence hiçbir problem yok. Çok isteyen Steam dışı oyun olarak ekleyebilir zaten kütüphanesine.

Oyunun çok büyük denebilecek bir kitlesi var. Ama çoğunu Amerika-Avrupa oyuncuları oluşturuyor. Sebebi ise birkaç tane...

1) Ülkedeki döviz kurundan ötürü Steam gibi bir platformda fiyat dengelemesi almadığı için oyuna şüpheyle yaklaşanlar oluyor.
2) Klasik hadi bir CS:GO atalım veya hadi bir BF oynayalım kafasındaki insanların bu oyuna ayıracak zamanları yok. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Adamlar girip 3-5 el atıp sinir stres boşaltıp çıkıyorlar. EFT ise aksine, hazırlık istiyor. Stratejik düşünmeye itiyor sizi. Yani oyunu öyle pat küt oynamak, sizi oyun içinde cezalandırıyor. Haritaları ezberlemek, loot bölgelerini en en ince ayrıntısına kadar irdelemek, silah modifikasyonlarını haritalara özel ve doğru yapmak zor geliyor insanlara.

Örneğin Factory ve Lab haritası dar ve kapalı alanda geçiyor. Haliyle kısa namlu, otomatik silah veya pompalı doğru tercihler oluyor. Aksine Woods gibi bir haritada ise keskin nişancı tüfeği kıvamında yarı-otomatik silahlar parlıyor. Tabii bunları yapması var. 1000'e yakın mod parçası, mühimmat tipinden hem doğru hem de sizin tarzınıza uygununu seçmek gerekiyor. Bu silahları modlayıp yaparken oyundaki paranızı harcıyorsunuz. Dolayısıyla kaybetmek işinize hiç gelmiyor.

Bu gibi sebeplerden ötürü EFT almayı düşünüyorsanız, zaman ayırıp oyunu öğrenme sürecini göz önüne alın. Ki kısa olmayacak. Garanti ederim bunu. İlk ay belki de ne oynadığınızı anlamayacaksınız.

Ama öğrendikten sonra, başka bir FPS oyuna da bakmayacaksınız. Buna da emin olun.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öte yandan Mortal Kombat ise sadece eğlence amaçlı oynanan, arkadaşlarla biraz birbirimizi pataklayalım diyebileceğimiz bir oyun. Güzel de yapmışlar. Ama konsola yakışan bir oyun. Ben bu tip oyunları sadece bir arkadaşımı misafir ettiğimde hatırlıyorum.

Tavsiyem EFT alın. Ama alırken ne aldığınızı da iyice araştırın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı