Mosfet soğutucu önerisi

BİM

Hectopat
Merhaba,

Şu konuda da belirttiğim gibi işlemci değiştikten sonra yaşadığım voltaj ve hız düşme olayından sonra sorunun mosfet sıcaklığı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Şu videodaki ile aynı sorunu yaşıyorum. Mosfet soğutucu almam gerektiği önerildi. Anakartım Asus M4N68T-M V2 modelidir. Bu mosfet dediğimiz şeyler kırmızı ile çizdiğim yerler değil mi? Bu sarı ile çizdiğim yerler nedir acaba onlara da soğutma gerekir mi?

1.jpg 2.jpg

Eğer yanılmıyorsam ve bu kırmızı ile belirttiğim yerdekiler mosfet ise boyu 0.5x0.5 cm civarı bir şey ve bunların boyuna göre uzun bir eleme ardından şu 2 tanesi arasında kaldım. 2 üründe 1.5x1.5 cm olduğu için anakart üzerinde ki 8 adet mosfete 2'şerli olarak 4 tane takmayı düşünüyorum. Bu ikisi arasında sıcaklık farkı olur mu? Eğer sıcaklık farkı yok ise aynı performansı sağlar diyorsanız mavi renkli olan anakarta daha uygun. Hangisini almam daha iyi olur?

Son düzenleme:
İkisininde satıcısı aynı, malzeme kalitesi olarakta ikisininde alüminyum olduğu belirtilmiş ve boyutları da aynı. Muhtemelen ikiside aynı performansı verecektir. İstediğiniz rengi alabilirsiniz.

Bu arada kırmızı ile işaretlediğiniz yerler mosfet ancak sarı olan kısımdakilerin ne olduğunu bilmiyorum.

İkisininde satıcısı aynı, malzeme kalitesi olarakta ikisininde alüminyum olduğu belirtilmiş ve boyutları da aynı. Muhtemelen ikiside aynı performansı verecektir. İstediğiniz rengi alabilirsiniz.

Bu arada kırmızı ile işaretlediğiniz yerler mosfet ancak sarı olan kısımdakilerin ne olduğunu bilmiyorum.
Tamamdır hocam teşekkürler o mavi olanlardan 4 tane söyledim. Bakalım umarım sorun çözülür. Birde ben 8 adet mosfet saydım doğru değil mi?

Evet, 8 adet.

Ayrıca ürün elinize ulaştıktan sonra sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız? Merak ettim doğrusu, işe yarayacakmı.
Tabi ancak sıcaklık değerlerimi ölçemiyorum. Yani anakartım OCCT ya da HWINFO üzerinden göstermiyor. Ekstra bu sıcaklık ölçen bir alete de sahip değilim maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı