MOSFET tamiri görmüş RX 6800 XT alınır mı?

• Konuyu başlatan Line
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 651

Line

Centipat
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bir RX 6800 XT almayı düşünüyorum. Fakat MOSFET tamiri görmüş sahibi ise reballing uygulanmadığını söylüyor. Uygulanmadıysa alınır mı? Nereden anlaşılabilir? MOSFET vs bu şeylerden çok anlamıyorum.

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bir RX 6800 XT almayı düşünüyorum. Fakat MOSFET tamiri görmüş sahibi ise reballing uygulanmadığını söylüyor. Uygulanmadıysa alınır mı? Nereden anlaşılabilir? MOSFET vs bu şeylerden çok anlamıyorum.

Kaça alacaksın ?

Reballing dediğimiz işlem ekran kartı çipinin altında ki lehim toplarını eritip yenilerini takma işlemi oluyor. Genelde yapıldıktan sonra tekrar patlar kart bir süre sonra anlamanın bir yolu yok bildiğim kadarıyla.

Çok ucuz değilse risk almaya değmez bence.

Ben şahsen sıcak bakmıyorum tekrar bozulma ihtimali yüksek. Bütçe belirtirseniz kart önerisi yapabiliriz.

Reballing oldu ise dahi alabilirsin kartı. Mosfet tamiri küçük bir şey zaten.

Kaça alacaksın?

Reballing dediğimiz işlem ekran kartı çipinin altında ki lehim toplarını eritip yenilerini takma işlemi oluyor. Genelde yapıldıktan sonra tekrar patlar kart bir süre sonra anlamanın bir yolu yok bildiğim kadarıyla.

Çok ucuz değilse risk almaya değmez bence.

Hocam ben ayrı kartsız bir sistem aldım ve kullandığım kasamı takaslayarak alacağım kartı yeni aldığım sisteme takacağım.
Takasla vereceğim kasamın özellikleri.
i5 11400F.
GTX 1650 4 GB.
16 GB RAM.
480 GB M.2 SSD.
Ya nakit satıp alacağım ya da takas yapacağım satılmasını beklememek için böyle yapayım dedim kartın ilan fiyatı 11.000 modeli ise XFX merc.

Reballing oldu ise dahi alabilirsin kartı. Mosfet tamiri küçük bir şey zaten.

Küçük bir şey ama elektrik akımını kontrol ediyor ekran kartında ki. Takan usta nasıl bir şey taktı lehimi düzgün attı mı bir daha patlar mı kart bilemezsin.

Reballing yapılmış zaten alınmaz 10 bin liralık kartı 2 bin liraya vermediği sürece.

Hocam ben ayrı kartsız bir sistem aldım ve kullandığım kasamı takaslayarak alacağım kartı yeni aldığım sisteme takacağım.
i5 11400F.
GTX 1650 4 GB.
16 GB RAM.
480 GB M.2 SSD.
Ya nakit satıp alacağım ya da takas yapacağım satılmasını beklememek için böyle yapayım dedim kartın ilan fiyatı 11.000 modeli ise XFX merc.

Kart tamir görmesine rağmen aşırı pahalı hiç mantıklı değil bütçeniz 11k'mı?

i5 11400F.
GTX 1650 4 GB.
16 GB RAM.
480 GB M.2 SSD.
Çok pahalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı