Motokurye olmak mantıklı mı?

icestrawberry

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Motokurye olmayı düşünüyorum. Az çok araştırmama göre geliri yüksek diye biliyorum. Geliri yüksek olduğu için bu mesleği tercih etmek istedim. Motorum yok, o yüzden hani şirket falan uğraşmak istemem açıkçası çünkü uzun bir süre yapacağımı düşünmüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini beyan ederse çok memnun olurum.

Geliri yüksek değil. Sen vücudunla iş yapıyorsun. Günde 12 saat motor sürebiliyorsan ve sosyal hayatını, haftasonunu tatil yapmadan geçirmeyi göze alıyorsan cebine para girer ama nerede harcarsın gezemedikten sonra sen düşün. Trafik cezalarına takılsan kaç günlük maaşın gider.

Başlangıç olarak A1 ehliyet şart hatta A2 alsan çok daha iyi olur. Sonrasın da 125'lik veya 110'luk Activa tarzı uygun fiyatlı az yakan bir motor alırsın. Kuryeliği bıraktığında da satarsın piyasası çok hızlı olan bir motor. Büyük firmalara yerine daha sakin restorant veya işletmelerle çalışırsan daha iyi olur ilk etapta. Hem daha az saat çalışırsın hem de tecrübe edinirsin. Ortalama günlük 8-9 saat mesai haftalık bir gün izin ile aylık 30 bin civarı kazanabilirsin. Tecrübe edindikçe maaşında artar çalışma saatinde.

Restorant veya esnafla çalışmak için şirket vs. gerekiyor mu? Şirkete bulaşmadan güzel bir para getiriyorsa eğer yani bana kalan 35-40 gibi sayılar. Biraz ilanlara baktığımda fiyatlar bu şekildeydi. A2 ehliyetim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…