Motokuryelik yapılır mı?

Makaleler
3
Motor sürmeyi seviyorum, düşünürken bunu neden paraya dökmeyeyim dedim. Motorumla kuryelik yapma fikri cazip geldi. Ama zorluğu hakkında çekincelerim var. Yağmuruydu, kışıydı falan. Sizce bu meslek yapılır mı? Maaşları nasıl? Bir de motorum Bajaj ns 125, bununla kuryelik yapmak mantıklı mı? Bir de ilk başlarken getir, Yemeksepeti gibi yerlede mi çalışılmalı yoksa mahalle restorantlarının kendi kuryesi olmayı falan mı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mahalle restorantlarının kendi kuryeleri çok az maaş alıyor. Bir de üstüne ne iş varsa sana kilitleniyor. Bence mahalle restorantları çok mantıksız.

Selamlar. Öncelikle motor sahibi değilim ve kuryelik de yapmıyorum ama dış bir göz olarak gördüklerimi duyduklarımı yazmak istedim çünkü ben de bir aralar düşündüm kuryelik meselesini. Şöyle söyleyeyim çoğu kurye bu iş için son çare gözüyle bakıyor çünkü çok ağır iş. Sürekli motor sürerek trafikte olmayı geçtim bir de inip merdiven çıkıp-inme meselesi var yani tamamen fiziksel bir iş.

Trafiği çok olmayan bir şehir-bölgedeyim dersen ona bir şey diyemem ama iş çok yoğun bir de faturası, vergisi için muhasebeci tutman lazım. Motor desen zaten sürekli kullanımdan dolayı eskiyecek ve bakım masrafları çıkacak. Günün sonunda baktığında asgari ücretin iki katına yakın kazandıklarını videolardan gördüm-duydum ama senin kararın en nihayetinde.

Dış göz olarak tavsiyelerimden biri de kurye arkadaşların videolarını izlemek olabilir. Neler diyorlar, yapılır mı, parasına değer mi bunları onlar daha iyi bilir. Youtube üzeinden dinleyebilirsin bazı kuryeleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…