Motor alınır mı?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba, İzmir'in küçük bir bölgesinde yaşıyorum. Çarşıya gitmek veya yarım saatlik bir yol gitmek için ya da en basitinden motor el ayak olur diye motor düşünüyorum ama kararsızım. Çünkü biliyorsunuz, tehlikeli ve ülkemizde motora saygı epey az. Araba ehliyeti alınca galiba 125CC'ye kadar kullanılıyor, ben de seneye mart ayında 18 oluyorum ehliyet alacağım ama ayrıca motor almak istemem çünkü para bu da. Ben bir yakınımın motorunu bazen boş bir yerde kullanıyorum, sürüyorum, çalıştırıyorum, gaza, frene basıyorum, dönüyorum yani temel motora hakimim ama ben debriyajsız motor kullandım ama manuel, kendim vites atabiliyorum. Bu da basit yani, otomatiğin tekerleği küçük, düşme riski çokmuş, debriyajlı zor duruyor, debriyajsızı kullanabilirim. Sanırım yarı manuel deniyor bunlara ama dediğim gibi saygı yok motorlara. Ben de erkeğim ama canım yanar düşünce ama motor da neden olmasın yani. Hayatımız risk dolu ama can riski diğer risklere benzemez, bunu da biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bende A2 ehliyet var ve 5 sendir motora binmiyorum. Motor asla aracın aynasında gözükmüyor. Hep kör noktaya geliyor.
2 kere hastanelik oldum. 1 halı yıkamışlar sabunlu su tekeri kaydırdırdı. 2 Yamaha'nın gaz teli takıldı kanala ucuyordum. 3 aracın biri vurdu kaçtı motor araca takıldı kafamı aracın tekeri ezıyor du. 1 arkadaş yanlışlıkla gazı kökledi motor şahlandı düştük gazı bırakamadı sürüklendik. Vs.

Tavsiyem küçük vespa alman ve asla 50 geçmeden yavaşça sürmen.

Siz 125CC kullanamıyorsunuz. Ehliyetinizin en az 2 yıllık olması şartının dışında farklı koşulların da karşılanması gerekiyor. Bakacaksanız 50 CC'lik otomatik scooterlara yönelebilirsiniz.
Bu 2 yıl olayı çok sinir bozucu. 18de ehliyet alınca 20 yaşında tek çıkabilcem yola. Polislerde aktif ceza yazıyorlar iyice işimiz zor yeni ehliyet alanlar için. Ehliyeti aldıktan 2 yıl sonra mı motoru kullanabiliyorum? Ben 50cc veya scooter kullanmam ya, koşarım daha hızlı giderim.

Ben 50cc veya scooter kullanmam ya, koşarım daha hızlı giderim.
😂 O kadar da yavaş değiller tabii ama siz bilirsiniz.

Ehliyeti aldıktan 2 yıl sonra mı motoru kullanabiliyorum?

2 yıl sonra ehliyetinizi herhangi bir sebepten ötürü kaptırmamış olursanız ve gerekli A2 sınıfı ehliyet eğitimine benzer eğitimleri tamamlamış olursanız 20 yaşınıza girdiğinizde 125 CC hakkı için başvurabiilrsiniz.Zaten başvurunuz yaptıktan sonra eğitim falan yapılıyor.

Bu 2 yıl olayı çok sinir bozucu. 18de ehliyet alınca 20 yaşında tek çıkabilcem yola. Polislerde aktif ceza yazıyorlar iyice işimiz zor yeni ehliyet alanlar için. Ehliyeti aldıktan 2 yıl sonra mı motoru kullanabiliyorum? Ben 50cc veya scooter kullanmam ya, koşarım daha hızlı giderim.
Dostum hem 2 yılın dolacak hem de ehliyet kursuna yazılacaksın ve sınavda başarılı olacaksın. Tek fark tekrardan devlete para vermiyorsun. Ehliyet kursuna falan para veriliyor yine. Ayrıca yanlış anlamadıysam stajyer ehliyet olayını anlamamışsın. 2 Yılın dolsun dolmasın tek başına araba sürebiliyorsun. Böyle bir yalan dönüyor ortalıkta anlamadım gitti.

😂 O kadar da yavaş değiller tabii ama siz bilirsiniz.
Biliyorum ama almışken 100cc alayım diyorum.
2 yıl sonra ehliyetinizi herhangi bir sebepten ötürü kaptırmamış olursanız ve gerekli A2 sınıfı ehliyet eğitimine benzer eğitimleri tamamlamış olursanız 20 yaşınıza girdiğinizde 125 CC hakkı için başvurabiilrsiniz.Zaten başvurunuz yaptıktan sonra eğitim falan yapılıyor.
Anladım, ehliyeti alınca olduğumuz şehirde yanımızda kimse olmadan kullanabiliyorsak iyidir ben ceza yemem zaten dikkat ederim. Şehir dışında kullanılamıyor diye biliyorum.
Dostum hem 2 yılın dolacak hem de ehliyet kursuna yazılacaksın ve sınavda başarılı olacaksın. Tek fark tekrardan devlete para vermiyorsun. Ehliyet kursuna falan para veriliyor yine. Ayrıca yanlış anlamadıysam stajyer ehliyet olayını anlamamışsın. 2 Yılın dolsun dolmasın tek başına araba sürebiliyorsun. Böyle bir yalan dönüyor ortalıkta anlamadım gitti.
Nasıl yani? Ben şehir içinde tek, şehir dışında da mı tek sürebileceğim? Motoru peki bu 2 yıl içinde kullanabilecek miyim?

Biliyorum ama almışken 100cc alayım diyorum.

Anladım, ehliyeti alınca olduğumuz şehirde yanımızda kimse olmadan kullanabiliyorsak iyidir ben ceza yemem zaten dikkat ederim. Şehir dışında kullanılamıyor diye biliyorum.

Nasıl yani? Ben şehir içinde tek, şehir dışında da mı tek sürebileceğim? Motoru peki bu 2 yıl içinde kullanabilecek miyim?
Araba ehliyetini aldığın günden itibaren istediğin yerde tek sürebiliyorsun. Anladığım kadarıyla sana yanında deneyimli birisi olmalı diye bir şey söylenmiş öyle bir şey yok. B Ehliyetin ile 125cc motor sürebilmen için 2 yılın dolduğunda ehliyet kursuna gidip motor için eğitime ve sınava tabii tutulman gerekiyor. Normal motor ehliyeti almakla tek farkı gidip ehliyetini değiştirmene gerek kalmıyor onun parası cebinde kalıyor. Ayrıca motoru ticari amaçla kullanamıyorsun.

Araba ehliyetini aldığın günden itibaren istediğin yerde tek sürebiliyorsun. Anladığım kadarıyla sana yanında deneyimli birisi olmalı diye bir şey söylenmiş öyle bir şey yok. B Ehliyetin ile 125cc motor sürebilmen için 2 yılın dolduğunda ehliyet kursuna gidip motor için eğitime ve sınava tabii tutulman gerekiyor. Normal motor ehliyeti almakla tek farkı gidip ehliyetini değiştirmene gerek kalmıyor onun parası cebinde kalıyor. Ayrıca motoru ticari amaçla kullanamıyorsun.
Anladım buna sevindim. Zaten çok bir yere gitmiyorum il dışında ama il içinde gezerim sonuçta burası İzmir. Motor içinde kullanırım be ilçe içinde başkalarının motorlarını ama evet resmiyete dökmek iyi olabilir. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı