Motor gibi çalışan fanlar nasıl yavaşlatılır?

Atherus

Femtopat
Daha fazla  
RAM
12 GB
Ekran kartı
MSI GTX 1050 Ti
İşlemci
İ3 2120
Fanlar en yüksek değerde filan dönüyor, fazla bilgi sahibi değilim. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Nasıl anlatacagimi da bilemedim. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 1734045744879.png
    71 KB · Görüntüleme: 139
  • 1734045768249.png
    42,4 KB · Görüntüleme: 138
Yardımın için teşekkürler. HDD'nin sıcaklığı termal macun sürdüğümde de geçecek mi yoksa HDD çöp mü oldu? @WaxyLocket

HDD sıcaklığı ekran kartının termal macununa bağlı değildir. Ekran kartı aşırı ısınırsa otomatik olarak fanlar tam güçte çalışır kasanın içine hava girdiğinden emin ol ve fanları temizle, bilgisayarın 2 yılın üstünde aktif olarak kullanılıyorsa ekran kartının ve işlemcinin termal macunlarını yenile, internetten ekran kartına uygun driver indirip fanların hızını manuel olarak da ayarlayabilirsiniz. Ancak tavsiye etmiyorum çünkü ekran kartınız nasıl çalışacağını en iyi kendisi bilir. Bahsettiğim adımları anlamadıysanız ve yapabilecek potansiyeliniz yoksa hiç uğraşmayın sistemin kökünü çöp etmektense 500 TL civarında yerel bir bilgisayar tamircisine detaylı bakım yaptırın.

HDD kısmına gelirsek 38 derece çok normal bir değer, ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

Termal macun değiştir fan temizlet ve belki bir ihtimal virüs vardır mining falan yapıyordur adam ama sen baştaki ikisini yapsan sonucu çok bariz görürsün.

Hocam işlemci çok eski model. Forumdakilerin belirttiği gibi macunu temizliği yaparsan bir tık azalır ama o aradığın huzuru bu işlemci ile maalesef...

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer işlemcin stok fan ile çalışıyorsa ses olması gayet normal.

Bilgisayara güç verdiğiniz andan itibaren hep aynı hızda mı dönüyor? Fanlarda arada sırada her hangi bir yavaşlama söz konusu oluyor mu?

Yardımın için teşekkürler. HDD'nin sıcaklığı termal macun sürdüğümde de geçecek mi yoksa HDD çöp mü oldu? @WaxyLocket

Görselde CPU fan RPM yüksek nereden çıktı HDD.

Fanlar en yüksek değerde filan dönüyor, fazla bilgi sahibi değilim. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Nasıl anlatacagimi da bilemedim. Yardımcı olur musunuz?

2. görseldeki durumda HDD çöp evrede yakında miladı dolacaktır ama fan hızıyla bir alakası yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…