Motor için otomatik mi manuel mi?

Hocam eğer alıp günlük kullanıp iş güç görmesi için alacak olsaydım kesinlikle scooter alırdım. Kullanması daha basit. Ama bi yaşıtınız olarak düşününce ortamda hava olması () vs için r25 yada mt25 de düşünürdüm. Motorda düşük cc sınıfında yamaha ve hondadan dışarı çıkmak bana şahsen güven vermiyor.

Bu arada foruma katıldığımdan beri bu 600. mesajım oluyormuş

Öncelikle tebrikler ve dediğniz şeylere bende katılıyorum Yamaha ve Honda bakıyordum bende teşekkürler yardımınız için iyi günler.

2 sene sonra almayı düşündüğün şeye neden şimdi baktığını ve konu açtığını hiç anlamıyorum. Yarın unutacaksın motosiklet falan. Değil 2 yıl insanın 2 saat sonra bile fikirleri düşünceleri değişiyor. 250cc motosiklet sürebilmek için en az 20 yaşında ve A2 ehliyet sahibi olman lazım. Doğmamış çocuğa don biçiyorsun biraz. Hangi konuya girersem gireyim, bu tarz mesajlar içeriyor. Ben yine de motoru yarın alacakmışsın gibi yanıtlayacağım. Öncelikle 20 yaşında ve A2 ehliyet sahibi olman lazım. Vitesli mi otomatik mi buna sen karar vereceksin biz değil. Alacaksan Japon motoru alacaksın. Şuan 125cc Japon motorları 170-180 bin liralardan başlıyor sen alana kadar 300-400 bin lira olur. Önce ehliyet sınıflarını araştır, ihtiyaçlarını değerlendir ve paranı biriktirmeye başla. Canınız sıkılıyor sanırım evde. Lütfen yazdıklarımı yanlış anlama.

Dediklerin doğru ama A2 ehliyet için yaş sınırı 18 diye biliyorum.

Hocam bence siz ehliyet sınıflarını araştırın çünkü dediğiniz gibi değil. )

Ek olarak evet bu konular türemeye başladı 1 haftaya motosiklet alacak gibi konu açıyorlar anlamıyorum.

A1 sınıfı sürücü belgesi nedir? A1 için yaş sınırı kaçtır?​

2 Tekerlekli motosikletler için:

Silindir hacmi 125 santimetreküpü geçmeyecek.

Güç olarak 11 kv(kilovat) sınır değerini aşmayacak.

Kv/kg oranı 0,1 değerini geçmeyecek şekilde sepetli veya sepetsiz olabilir.

3 Tekerlekli motosikletler için:

Güç sınırı 15 kv(kilovat)’tır.

Yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir.

Aynı zamanda A1 sürücü belgesine sahip olanlar M sınıfına giren araçları da kullanabilir.

Yönetmelikte:

" Silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, iki tekerlekli motosikleti şeklinde ifade edilir."

A2 sınıfı sürücü belgesi nedir? A2 için yaş sınırı kaçtır?​

Güç sınırı 35 kv(kilovat)’tır.

Kv/kg oranı 0,2 değerini geçmeyecek
şekilde sepetli veya sepetsiz olabilir.

3 Tekerlekli motosikletler için:

Güç sınırı 15 kv(kilovat)’tır.

Yaş sınır 18’dir.

A2 sınıfı sürücü belgesi olanlar M ve A1 sınıfını kapsayan araçları da kullanabileceklerdir.

Yönetmelikte:

"Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, iki tekerlekli motosiklet şeklinde ifade edilir."

A sınıfı sürücü belgesi nedir? A için yaş sınırı kaçtır? Deneyim şartı var mı?​

Güç sınırı 35 kv(kilovat) üstü olan motosikletleri kullanacaklara verilir. Güç, ağırlık oranı 0,2'yi geçen motosikletler A sınıfına girer.

Sepetli veya sepetsiz olabilir.

İki tekerlekliler için yaş sınırı 20’dir.

3 tekerlekli olup gücü 35 kv(kilovat) aşan motosiklet türleri için de geçerlidir.

Üç tekerlekliler için yaş sınırı 21’idr.

A sınıfı belge alacakların en az iki yıllık A2 sınıfı deneyimlerinin olması gerekmektedir.

Fakat 24 yaşını doldurmuş bir kişi koşulsuz olarak bu ehliyet sınıfı için başvuruda bulunabilir.

M, A1 ve A2 sınıfı araçları kullanabildikleri için her türlü motosiklet ve MOPED’leri kullanabilir. En avantajlı ehliyet sınıfı budur.

Yönetmelikte:

"Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçen iki tekerlekli motosiklet şeklinde ifade edilir."

Teşekkürler.

Keşke motosiklet ehliyetini her yükseltmek gerektiğinde ayrı ayrı sınava girmek yerine 2 senede bir kendisi büyüse. Aynı parkura 3 sefer girmenin hiçbir anlamı yok bu kadar para verip.

Keşke motosiklet ehliyetini her yükseltmek gerektiğinde ayrı ayrı sınava girmek yerine 2 senede bir kendisi büyüse. Aynı parkura 3 sefer girmenin hiçbir anlamı yok bu kadar para verip.
Para tuzağından başka bir şey değil dostum. Ben alırken yoktu bunlar sonradan getirdiler. Ve aşırı saçma buluyorum, bir araba ehliyeti bütün arabaları sürüyor bir motor ehliyeti bütün motorları süremiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…