Arkadaşlar araç 1.4 TSİ 2017 model superb. Aracın bakımını yaptırdıktan sonra sesi arttı. Eskisi gibi değil sesi, 2 bin devirde bile sesi bana fazla geliyor. Acaba sıkıntı nedir, tekrar servise gitmeli miyim?
Bakımda hangi yağ konuldu biliyor musunuz? Eğer eskisine göre daha kalın bir yağ konuldu ise bir miktar motor sesi artabilir fakat sizi rahatsız edecek derece olmaması lazım.
Bakımda hangi yağ konuldu biliyor musunuz? Eğer eskisine göre daha kalın bir yağ konuldu ise bir miktar motor sesi artabilir fakat sizi rahatsız edecek derece olmaması lazım.
Yarın servise gidip baktırayım, hangi yağ konuldu bilmiyorum. Yağın bu kadar etkilenmemesi lazım önceden durunca arabanın çalıştığı anlaşılmıyordu. Şimdi sanki dizel gibi oldu.
Sübap sesine benziyor ses. Rölanti devrinde bir değişiklik var mı? Bu ses çalışır çalışmaz mı yoksa oto jigle devreden çıkıp, normal çalışma sıcaklığında mı?
Sübap sesine benziyor ses. Rölanti devrinde bir değişiklik var mı? Bu ses çalışır çalışmaz mı yoksa oto jigle devreden çıkıp, normal çalışma sıcaklığında mı?
Rölanti devrinde bir değişiklik yok. Normal çalışma sıcaklığında.
Arabanın seyir halinde ki yakıt tüketimi de aynı önceden de 0.6 şimdi de 0.6. Yüksek devirlere çıktım çekişte de problem yok. Anlamadım bu ses niye arttı.
Asıl canımı sıkan olay arabaya sürekli binen kişilerde sesi farketti. Bana diyorlar arabanın sesi artmış.
Sübap sesine benziyor dediğim gibi. Gaza basınca artma var mı seste? ayrıca yağ kapağını açınca aynı sese vurma gibi bir seste ekleniyor mu? Büyük ihtimal sübap sesi bence. Ayar yapmaya gerek görülürse yapılır ve düzelir.