Motor sürmek nasıl öğrenilir?

milwer

Hectopat
Daha fazla  
Geçen ay 16'ya girdim. Daha önceden neredeyse hiç motor sürme tecrübem olmadı ama motor öğrenmek istiyorum ehliyet alabiliyorum 16 olduğum için ama motor sürmeyi pek bilmediğim için ehliyete yazılmalı mıyım diye tereddüt ediyorum. Ne yapmam lazım?

Ayrıca boy 1.79 kilo 65 falan önerebileceğiniz başlangıç motorları varsa önerilerinizi de beklerim. Bir de hiç motor sürmeyi bilmeyen birisi scooter ile falan mı başlamalı yoksa farklı tip modeller de olur mu? Naked tipi gibi mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun şimdiden. 16 yaşında isen a1 ehliyet alabilirsin sadece ve 125cc ye kadar motor sürebilirsin. Scooter veya vitesli farketmez sürücü kursuna gidince otomarik veya manuel vites olarak alabiliyorsun ehliyetini tercihin yönünde. Orada zaten öğretiyorlar. Ha diyorsan ki ben gitmeden oraya öğrenmek istiyorum ozaman çevrende vitesli motoru olan biri var ise onla görüş trafiğe kapalı bir alanda sana öğretsin pratik yap. Kendi motorunu da bütçeni söylersen sana yardımcı oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Altın Elbiseli Adam'ın "Hayati Bilgiler" kısmını baştan sona dikkatlice izleyin, sonra boş bir alanda düz gitmeye çalışın, belli bir zaman sonra sağa sola dönme, manevra pratiği yapın.

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun şimdiden. 16 yaşında isen A1 ehliyet alabilirsin sadece ve 125CC'ye kadar motor sürebilirsin. Scooter veya vitesli fark etmez sürücü kursuna gidince otomarik veya manuel vites olarak alabiliyorsun ehliyetini tercihin yönünde. Orada zaten öğretiyorlar. Ha diyorsan ki ben gitmeden oraya öğrenmek istiyorum o zaman çevrende vitesli motoru olan biri var ise onunla görüş trafiğe kapalı bir alanda sana öğretsin pratik yap. Kendi motorunu da bütçeni söylersen sana yardımcı oluruz.

Sizin de dediğiniz gibi ehliyet sınavına girmeden önce kendim de öğrenmek istiyorum tanıdığım bir kişinin motoru var öğretebilir ama onunki sadece elektrikli scooter yani onunla ne kadar iyi öğrenebilirim bir fikrim yok ayrıca ehliyetimi eğer ki alabilirsem bana 125CC bir motor gerekiyor önerileriniz var mı?

Kursa yazıl orada öğrenirsin zaten bende hiç motor kullanmamıştım araba kullandığım oluyordu hep bisiklet sürüyorduk orada hocam dedi biliyorsunmu yok dedim araba sürdünmü evet onun gibi dedi debriyaj için ilk 1 2 defa istop etmiştim sonra direkt alıştım zaten 8 gün kurstu ben her gün 3 4 saat sürdüm tekte geçtim zaten bayağı basit kalıyor sınav yani çok büyütülecek bir şey değil tabii acemi olacaksın ama öğrenemesi zor değil kendi motorunu aldığında daha da alışırsın acemiliğinde gider.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı