Motor vs Araba

Burak.yy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir süredir motor almak gibi bir planım var. Alacağım motoru Yamaha R25 olarak düşünmüştüm. Sıfır alacaktım. Kaporası vs. yatırılmıştı. Paranın bir kısmını da babam verecekti. Ancak az önce babamla konuşurken motor almayalım diye bir konuşma geçti. Hani ailem de bayağıdır alacağımı biliyor yani kabul etmişlerdi. Sonra motor yerine az daha para katıp araba alalım diye bir şey dedi babam. Bu da benim kafamı kurcaladı biraz. Motor alacağım diye geçen hafta motor ehliyeti falan almıştım. Ailem tehlikeli, aklımız sende kalır diye motora ön yargılılar. Aktif 1 yıldır 125CC vitesli motor kullanan biriyim ben de. Üniversite öğrencisiyim bu arada ve motoru orada istiyorum. Ama araba olursa motordan farkı ne olur tam kestiremiyorum öğrenci hayatında. Araba da kullanabiliyorum 5-6 yıllık bir tecrübem var. Ama uzakta hangisi daha iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız? İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir?

Motor önermiyorum hocam Türkiye'de.

Alacaksanız araba alın. Her halükarda motordan daha iyi bu ülkede.
Hocam sıfır R25 279k. Onun üzerine maks. 150 daha koyabilirim elimdeki motoru satıp az daha nakit koyarak. Ama çok kararsız kaldım.

Hocam sıfır R25 279k. Onun üzerine maks. 150 daha koyabilirim elimdeki motoru satıp az daha nakit koyarak. Ama çok kararsız kaldım.
Ailemin de kaygısı o yönde olduğu için bilemedim ne yapacağımı işte. Babam gelip böyle sanki ölecekmişim gibi konuşunca çok kararsız kaldım.

10 dakika süren yere 12 dakikada gitmek mi yoksa 1 saat trafikte sıkışıp 200 lira benzin yakarak gitmek mi? Tercih senin.

Evine gidip ailesi ile vakit geçirmeyi mi? Trafikte bıçaklanıp yerde yardım bekleyene kadar can çekişmek mi? Ya da aptal bir sürücünün size çarpıp yoktan yere sakat kalması mı?

İlk motorsa R25 yerine CB125F veya bir maxi scooter almanız daha iyi olur.
İlk motorum değil hocam. 1 yıldır 125lik drift-l kullanıyordum. Artık tatmin etmeyince kroniği vs. de cabası böyle bir karar aldım. Ancak dediğim gibi ailemle biraz fikir ayrılığına düştük.

Açıkçası güvenli motor sürebilmek bir yetenektir. Kendinize güveniyorsanız, ailemi acılar içinde de bırakmam diyorsanız arabadan avantajları fazladır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…