İlk motorum değil hocam. 1 yıldır 125'lik Drift L kullanıyordum. Artık tatmin etmeyince kroniği vs. de cabası böyle bir karar aldım. Ancak dediğim gibi ailemle biraz fikir ayrılığına düştük.
Kaza durumunda daha güvenli olursunuz. Türkiye trafiğindeki "zihinsel ve fiziksel problemlere sahip ve nasıl ehliyet aldığı belli olmayan kişiler" motor olunca sizi yok sayıyor tecrübeliymişsiniz zaten biliyorsunuz. Ayrıca alacağınız ucuz bir arabayı da yavaş yavaş bütçeniz oldukça modafiye edip harika bir hæle getirebilirsiniz. Kışın sıcak olur yazında soğuk olur. Tertemiz sürersiniz. Citroen Ami bile bence motordan iyidir. Güvenli, Yanına en azından bir arkadaşı alırsınız. Belli sayıda yük taşıyabilirsiniz.Arkadaşlar selamlar. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir süredir motor almak gibi bir planım var. Alacağım motoru Yamaha R25 olarak düşünmüştüm. Sıfır alacaktım. Kaporası vs. yatırılmıştı. Paranın bir kısmını da babam verecekti. Ancak az önce babamla konuşurken motor almayalım diye bir konuşma geçti. Hani ailem de bayağıdır alacağımı biliyor yani kabul etmişlerdi. Sonra motor yerine az daha para katıp araba alalım diye bir şey dedi babam. Bu da benim kafamı kurcaladı biraz. Motor alacağım diye geçen hafta motor ehliyeti falan almıştım. Ailem tehlikeli, aklımız sende kalır diye motora ön yargılılar. Aktif 1 yıldır 125CC vitesli motor kullanan biriyim ben de. Üniversite öğrencisiyim bu arada ve motoru orada istiyorum. Ama araba olursa motordan farkı ne olur tam kestiremiyorum öğrenci hayatında. Araba da kullanabiliyorum 5-6 yıllık bir tecrübem var. Ama uzakta hangisi daha iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız? İyi Sosyaller.
Motorun avantajları cidden çok fazla. Portatifliği, bütçe dostluğu, ulaşım kolaylığı vs. verdiği keyif de cabası. Açıkçası ikisini de kullanan biri olarak motordan sonra çok nadir arabaya binmeye başladım. Ancak riski diğerine göre daha fazla motorun . Bu da ailemle anlaşmazlığa sokuyor beni dostumMotor daha hızlı ulaşım sağlar ama çok daha risklidir. Türkiye'de malum kırmızı ışığın dur anlamına geldiğini bu sayede diğerleri olmadan daha hızlı hareket edebileceğini akıl edip kırmızı ışıkta geçen insanlar var. Riskli. Eğer güvenli ve sağlıklı sürebilirim dersen neden olmasın
Şu anki aktif kullanığım motorda henüz bir düşmem veya kazam olmadı kednini bilirsen sıkıntı çıkacağını ben de düşünmüyorum. Ama anlatamadım işte aileme.Açıkçası güvenli motor sürebilmek bir yetenektir. Kendinize güveniyorsanız, ailemi acılar içinde de bırakmam diyorsanız arabadan avantajları fazladır diye düşünüyorum.
Motorun avantajları cidden çok fazla. Portatifliği, bütçe dostluğu, ulaşım kolaylığı vs. verdiği keyif de cabası. Açıkçası ikisini de kullanan biri olarak motordan sonra çok nadir arabaya binmeye başladım. Ancak riski diğerine göre daha fazla motorun. Bu da ailemle anlaşmazlığa sokuyor beni dostum
Motorun avantajları cidden çok fazla. Portatifliği, bütçe dostluğu, ulaşım kolaylığı vs. verdiği keyif de cabası. Açıkçası ikisini de kullanan biri olarak motordan sonra çok nadir arabaya binmeye başladım. Ancak riski diğerine göre daha fazla motorun. Bu da ailemle anlaşmazlığa sokuyor beni dostum
Şu anki aktif kullanığım motorda henüz bir düşmem veya kazam olmadı kednini bilirsen sıkıntı çıkacağını ben de düşünmüyorum. Ama anlatamadım işte aileme.
Şu anki aktif kullanığım motorda henüz bir düşmem veya kazam olmadı kednini bilirsen sıkıntı çıkacağını ben de düşünmüyorum. Ama anlatamadım işte aileme.
En çok da o yoruyor kanka ya. Hani ben neyse de ola ki bişey oldu onlara böyle bi acı bırakmaya hakkım yok gerçekten.Ailenin bir köşeye koy dostum bu seninle ilgili. Sadece şunu unutma. Öncelik her zaman can güveliği olmalıdır. Arkada nasıl bir acı bırakacağını düşün.
Hak vermeye başladım şimdi cidden onlaraHer motorla çıkışınızda ailenizi huzursuz edecekseniz iyi düşünün. Bugün varlar yarın yoklar...
Kankam kendime güveniyorum ailem de güveniyo bana ama dediğin gibi birisi yüzünden bana bir şey olacak diye endişeleniyolrar. Ben de onların hem duygusal hem de maddi olarak zora girmesini istemiyorum. Cidden çok çıkmazda kaldımO zaman aileni karşına alıp bu konuyu konuşmalısın. Seni dinleyip kararına saygı duyacaklardır. Sonuçta eğer seni dinlemeyecek, sana saygı duymayacak bir aile olsa öyle sana motor riskli, üstüne para vereyim araba alalım demezlerdi. Yine de klişe bir söz ama trafikte tecrüben karşıdaki sürücü kadardır. Sen yolunda giderken bile kaza yaşanabilir. Kendine güveniyorsan bu konuyu konuşup motor tercih edebilirsin. Kesinlikle daha zevkli ve bütçe dostu.
Sen bu durumda olsan hangisini tercih ederdin peki?O zaman aileni karşına alıp bu konuyu konuşmalısın. Seni dinleyip kararına saygı duyacaklardır. Sonuçta eğer seni dinlemeyecek, sana saygı duymayacak bir aile olsa öyle sana motor riskli, üstüne para vereyim araba alalım demezlerdi. Yine de klişe bir söz ama trafikte tecrüben karşıdaki sürücü kadardır. Sen yolunda giderken bile kaza yaşanabilir. Kendine güveniyorsan bu konuyu konuşup motor tercih edebilirsin. Kesinlikle daha zevkli ve bütçe dostu.