Motor yıkanırken nelere dikkat edilmeli?

fortBoys

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 R5 5600X
Motor yıkanırken su tutmamam gereken yerler var mı? Yoksa her yere tutabilir miyim bir de yıkadıktan ne kadar süre sonra sürebilirim motoru.

Motoru önce soğuması için bırakmalısın ki blok çatlama vesayre olmasın. Tazyikli suyu yakından vurmayın, iç aksamlara ve elektroniklere su vurmamaya çalışın.

Köpükledikten sonra mutfak bezinin yumuşak kısmı ile ovalayın. Sonra uzaktan tazikli su ile yıkayın. Yanlız çizmemeye ve boyayı kaldırmamaya dikkat edin.

Temizlendikten sonra tamamen kurulayın, ufak tefek ıslaklık kalırsa leke yapar.

Motor yıkanırken su tutmamam gereken yerler var mı? Yoksa her yere tutabilir miyim bir de yıkadıktan ne kadar süre sonra sürebilirim motoru.

1. Kural motor sıcak iken asla motora su tutma disklere de.

Ph nötr şampuan kullan.

Bunun dışında motoru yıkarken Egzoz'un ağzını naylonla kapat ki su kaçmasın.

Basınçlı yıkama makinesı kullanıyorsan 35 Bar'dan yukarıda olmamalı yıkarken.

Yine basınçlı makine kullanıyorsan Stickers'lara uyarı etiketlerine yakın tutulmamalı lastik yanaklarına radyatöre çok yakından su tutulmamalı.

Gidon üstünde bulunan düğmelere elektronik olan bölümlere ekrana hassas bölgelere su tutma ıslak bezle sil. İlla tutacağım diyorsan yıkadıktan sonra yağsız kontak spreyi ile temizle.

Motoru yıkadıktan hemen sonra yola çıktığında dikkat et. Çamurluktan akan su birikintileri, ıslak lastikler tehlike arz edebilir ( Düşük ihtimal )

Her motor yıkama motorun hakkında sana bilgi verir. Gevşek vidalar balatanın durumu, diskler hidrolik sıvısı kontrolü vb vb yıkarken ve silerken motorun hayati parçalarını gözle/elle kontrol et. Sıkıntılı durumlarda müdahale et.

Herkesin takıntı seviyesi farklı tabii. Ben bir anca önce sürebilmek için temizleyip, basıp gidiyorum. :D
Tabi yıkadıktan sonra insan bir an önce sürmek istiyor onun zevki çok ayrı. Ben Altın Elbiseli Adam üstattan öyle öğrenmiştim adam aşk ile temizliyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı