Motorda kesinlikle kaza yapılır denilebilir mi?

Kullanımına göre değişir. Arabayla daha ağır bir kaza da yapabilirsin.
Tüm ekipmanlara sahip olman ve tehlikeli hız yapmaman gerekiyor.
Ayrıca şartları araba almaya zorlardım sebebi de kışın motor çekilmiyor.

Aga sen bence motor yerine citroën AMI falan al.

Hocam alabilsem zaten az biraz daha koyup iyi kötü bir araba alırım sizin dediğiniz araba 300 bin TL civarlarında. Benim istediğim motor tipleri ise 70 bin ila 100 bin TL civarlarında.

Yaklaşık 4 gün önce arkadaşımın motoruna bindim inanılmaz bir şey fakat evet, Gerçekten de şeytan işi, 4 Tekerli ve çatısı olan korur fakat 2 teker sıkıntı. Bende 2-3 ay sonra motor alacağım, Ailem sorun etmiyor fakat gerçekten de tehlikeli bir cihaz. Rahmetli Altın Elbiseli Adam’ın da dediği gibi; “Bunlar güvenli değil”
Ama yine de değecek çünkü özgürlük Motor da bana göre…

Geçmiş olsun. Benim düşüncem hem üniversite kazanırsam orada dolaşmak gezmek için hem de heves atmış olacağım.
Sağolun hocam, benim düşüncemde hem heves atmak hem babamdan kaldığı için sürmek istemekti, öğrendik az çok ama fazla özgüvene kurban gittik birazda olsa panik biriysen kesinlikle tavsiye etmiyorum arabadan çok daha teklikeli bir araç motor

Haklısınız. Şimdiden hayırlı olsun. Dediğiniz ve diğer arkadaşlarında dediği gibi sanırım alsam da 125CC gibi az alırım. Zaten kurallara uyan biriyim. Ki alacağım da kesin değil hele bir üniversiteye gideyim. Herkese teşekkür ederim. Farklı düşüncesi olanlar yazabilirler. Teşekkür ederim herkese.

Rica ederim, Yardımcı olabildiysem ne mutlu… 250 cc daha hoş olabilir bence ama sen bilirsin. Hız yapmamak en doğrusu.

Hocam kazadan kastınız ölümlü ya da kırılmalı, sürtmeli sert bir şey ise, küçük şehirde dikkat ederseniz veya çevre yollarında temkinli olur, kavşaklarda dikkatinizi verirseniz bir şey olmuyor. Çevremde kaza diyebileceğimiz şeyleri yaşayan, toplasanız insan sayı bir elin parmaklarını geçmez, çoğu da genellikle sert kullanan agresif ve dikkatsiz bana bir şey olmaz diyen insanlardı.

Eğer düşmek kalkmak hafif sürtünmek size kaza gibi geliyorsa, maalesef oluyor. Ben bir kere otoparkta yol kaygandı, olduğum yerde sürüklendim, motora ya da bana bir şey olmadı, bir kere dikkatim dağıldı öndeki araca vurmamak için ön freni sert sıkmışım, motor olduğu yerde düştü, bende veya motorda gene bir şey olmadı, eğer dikkatli olursanız küçük şehirde bir şey olma ihtimali düşük.

Ve mutlaka bir kaskınız, dizliğiniz bütçeniz yeterse birde ceket alın. Kaskınız tam yüz, sabit çene mekanizmalı olsun.

Motor sürüp de düşmeyen yoktur yani büyük kazalar olmasa bile düşüceksin buna alış.

Düşme mutlaka olur, büyük kazalarda olabiliyor tabii.

İstanbul trafiğinde Toyota Yaris gibi arabaları bile boyutu küçük diye umursamıyorlar, motosikletler de durum daha kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…