Motorda rodaj nasıl yapılır?

Yahyabeyy

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
333
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim kafam çok karıştı, kimisi bana motor alır almaz bas açılsın diyor, kimisi basma diyor, ilk 800km basarsan ömründen yersin motorun çöp olur diyen var, basmazsan sağır kalır motor gitmez diyen var, ben anlamadım bu işi, ben kendi fikrim ilk 500km 6 bin deviri geçmemek ilk rodaj bakımından sonra 200km daha 8 bin devire kadar kullanmak, ondan sonra bas gitsin diyorum.
 
Kitapçıkta yazan değerlere göre yapılır, kafaya göre değil. Her motor için farklı değerler vardır.
İşte kafam çok karıştı her agızdan bi laf çıkıyor anlamış değilim alacagım motordaki bayiyle konuştum ilk 800km dedi bana
 
Hocam motor icin bilmiyorum ama rodaj durumuna ne kadar cogu kisi gerek yok artik da dese bence yapmak en sagliklisi, arabalarda 1000 km civari diyorlar genelde.
 
Firmanın verdiği rodaj kmsine kadar red line yapmadan çoğunluk şehir içi vites düşür yükselt. Uzun yolda yapma şehir için bitirmeye bak.
 
Firmanın verdiği rodaj kmsine kadar red line yapmadan çoğunluk şehir içi vites düşür yükselt. Uzun yolda yapma şehir için bitirmeye bak.
Bu basmazsan performansı düşer vs diyenler ne yaşıyor nerden almış bu bilğileri hiç bilmiyorum o ne alaka onu anlamadım şu rodaj mıhabbetinden dolayı 2 ele giresim geldi

Eki Görüntüle 2349993
Üreticinin verdiği değerler bu şekilde.
Ben 800 km kadar 5 bin 6 bin deviri geçmem ilk yağ bakımından sonra bi 100 km daha aynı şeyi yaparım ondan sonra yapıştır gitsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…