Motorla dik yokus inmek

iremss

Hectopat
Daha fazla  
Motorum 150 kilo civari bir şey bana gore agir ama kullanisimda sorun yok.
Daha acemi oldugum icin ailem otoparkta denge kurup dur kalk yapabilmemi daha sonra yavas sekilde trafige cikabileceğimi soyledi.
Birkaç gundur de bos otoparkta deneme yapiyorum dumduz gidip durabildigim konusunda hemfikiriz.
Bugün motoru otoparktan cikarmam lazim ustaya goturucem ama otoparkin girisi cok fazla dik ve biraz tasli bu yuzden otoparktan nasıl cikicagim en onemlisi otoparka nasıl gireceğim konusunda endiseliyim cunku gercekten cok dik ve ehliyeti alirken bunu ogretmiyorlar.
Hocam bana hiç on fren kullandirtmadi izledigim videolarda arka ve on fren kullanin 1. vitese atin debriyaj kullanmayin diyorlar ama ben on fren hiç kullanmadigim icin korkuyorum.
Daha otoparktan cikmadim bir suru video izledim ama aradigim seyi bulamadim.
Otoparka nasıl gireceğim yardimci olursaniz cok sevinirim.

Sürekli bir yokuş olmadığı ve sadece otopark olduğu için inerken kademeli şekilde ön freni sıkarak inebilirsin. Elinde bir kuş olduğunu düşün. Çok sıkarsan öldürürsün, az sıkarsan kaçar gider. Bunun gibi aynı. Freni fazla sıkarsan öne doğru dengen kayabilir, az sıkarsan istediğin kadar yavaşlayamazsın. Birden değil, yavaş yavaş freni sıkarak otoparktan inebilirsin.

Arka frene yavas bassam da kilitlenir mi?
Hayır da arka frenin yokuş aşağı inerken bir etkisi yok zaten. Ağırlık önde, arkada değil. Tutmaz fren. Basmanın bir önemi yok yani.

İkisini de kombineli basman gerekiyor hem ön hem arka, ağırlık önde olacak arka pek tutmayabilir ama komple ön frene abanmaktan daha iyidir. Ön freni orantılı sıkarken arka frenede seni kaydırmayacak kadar basmalısın, bir şey olmaz maksimum düşersin kalkar devam edersin. Bütün ekipmanlarını giy. Her şey sürüp tecrübe ettikçe olur.

Abi dediklerini dikkate alarak aksama dogru denerim aciklayici cevabin icin teşekkürler.

tesekkurleer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…