Motorla kuryecilik yapma

Sensensenoglim

Hectopat
Daha fazla  
Ben A1 ehliyeti alıp direkt kuryecilige başlayacağım. Önerilerinizi ve bana tecrube katmak istediginiz konuları dinlemek istiyorum. Ankara üzerinde calisacagim genelde mahalle arası gececek işim, bazen de otoban vb.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaza geçirmiş bir kuryeden duymak ister misin? Arabalar görmezden gelirdi. Yağışlı günlerde defalarca tehlike atlatırdım. Patron bana ''uç, uç'' dediği için defalarca kaza atlattım. Anayol üstünde yine uçarken tali yoldan çıkan servis minibüsünün altında kaldım. Hastaneden çıkınca patronun lafı şuydu '' sana kim hızlı git dedi''. Müşteriye 20 dakika teslim garantisi verip, sana uç diyecek bir işte çalışma. Yapabilirsen ecza depolarında çalış.

Kaza geçirmiş bir kuryeden duymak ister misin? Arabalar görmezden gelirdi. Yağışlı günlerde defalarca tehlike atlatırdım. Patron bana ''uç, uç'' dediği için defalarca kaza atlattım. Anayol üstünde yine uçarken tali yoldan çıkan servis minibüsünün altında kaldım. Hastaneden çıkınca patronun lafı şuydu '' sana kim hızlı git dedi''. Müşteriye 20 dakika teslim garantisi verip, sana uç diyecek bir işte çalışma. Yapabilirsen ecza depolarında çalış.
Güncel piyasada artık lokantaların %90'ı kurye çalıştırmıyor, çünkü kuryenin çalışması için en az 20-25 bin maaşı gözden çıkarmaları gerek. Haftasonu hariç çoğu lokantada da kuryenin günlüğünü çıkaracak kadar iş olmuyor haliyle bu yüzden Trendyol, Getir gibi yerlerle çalışıyorlar. Ne kadar sipariş olursa o kadar komisyon veriyorlar. Kurye kendi işinin patronu oluyor aslında isterse 8 saat çalışır gider yatar ya da daha fazla kazanmak istiyorsa 13-14 saat çalışır. Sipariş başına para aldıkları için kimse onlara hızlı git, acele et demese bile daha fazla sipariş verebilmek için kendilerini riske atıyorlar. Yani burada kişinin doyum seviyesi devreye giriyor. Az kazanayım, canımı riske atmayım diyebilmek önemli. Bu sektörde çok hırs yapıp uyumayanlar bile var.

Sadece Trendyol ve Getir de motorlu kuryelik var demek yanlış.
Arkadaşım Migros hemenin motorlu kuryeliğini yapıyor.
Motorlu kuryelikte paketi zamanında teslim edeyim diyerek acele edildiğinde sonuç kaza olarak sana geri dönüyor.
Özellikle yağmurlu havalarda yollar daha berbat olur ayrıca paket taxideki 5M Migros motorlu kuryelerine 20 desi sipariş ataması yapılıyor.
Evet maaşdan yana güzel yalnız tehlikesi de var bu işin.

Sadece Trendyol ve getir de motorlu kuryelik var demek yanlış.
Arkadaşım Migros hemenin motorlu kuryeliğini yapıyor.
Motorlu kuryelikte paketi zamanında teslim edeyim diyerek acele edildiğinde sonuç kaza olarak sana geri dönüyor.
Özellikle yağmurlu havalarda yollar daha berbat olur ayrıca paket taxideki 5M Migros motorlu kuryelerine 20 desi sipariş ataması yapılıyor.
Evet maaşdan yana güzel yalnız tehlikesi de var bu işin.

Yani ben yemek sepeti veya Trendyol dışına çıkmam zaten kendi sistemimi kurduğum için bu firmaları tercih ettim diğer türlü kuryecilik yapmam. Motora hevesim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı