Motorola Android telefon stock ROM nasıl kurulur?

Birolmoto

Femtopat
Daha fazla  
Motorola android telefon stock rom nasıl kurulur?

Yeni model motorola android telefonum var, custom rom yüklü, bu telefona stock official resmi rom yüklemek istiyorum. Stock romları buluyorum. Fakat nasıl yüklemem gerek?

1*Stock rom yüklemek için illa bootloader kilidini açmak (iptal etmek) mı gerekiyor?

*Bootloader kilidi ne zaman, hangi işlemler için açmak gerekiyor?

2*Rootlama nedir, ne zaman root lama yapmak gerekir?

3*Oem kilidi nedir, ne zaman hangi işlemde açmak gerekir?

Resmi rom yükleme, Motorola Software Fix programı ile telefonumu fastboot modunda açıp deniyorum, bu telefon için uygun rom yok diyor, halbuki telefon android12 eski versiyonda. Yeni versiyonları çıktı. Büyük ihtimal CUSTOM rom yüklü diye güncellemeye izin vermiyor?

Alternatif RDS lite rom yükleme programı var? Bunu kullanacağım. FAKAT;

Denemeden önce tekrar soruyorum, STOCK resmi ROM yüklerken bootloader kilidini açmam gerekiyor mu?

1. Stock ROM yüklemek için bootloader kilidi açılmalı.

2. OEM kilidini açmadan bootloader kilidi açılmaz.

3. Rootlama gerekmez, sistem erişimi içindir.

4. RSD Lite veya Fastboot ile ROM’u yükle.

Özet olarak bakarsak: Bootloader ve OEM kilidini aç, doğru ROM’u indir, RSD Lite veya Fastboot kullanarak yükle dostum.

Teşekkürler
Bootloader kilidini açmak zormuş offfff

Peki işlemler bitince, stock rom yükleyince bootloader kilidini nasıl kapatılıyor?
Otomatik mi kapanıyor, nereden kapatılıyo?

*Bir sıkıntı olursa mevcut custom roma dönmek için hangi programla romu yedekleyebilirim, rsd lite programında ROM yedek alma menüsü yok. ilk önce bunu yedekledikten sonra başlıcam işlemlere.

*Sorular bitmiyor ki, motorola resmi sayfasında bootloader kilidini açmak için kod isteyeceğim hangi imei yi gireceğim, telefonun kendi fabrika imei sinimi yoksa custom romla yüklenmiş imei yimi girmem gerek? Aklımda deli sorular..

Bootloader kilidini kapatmak için fastboot modunda fastboot oem lock komutunu kullanabilirsin hocam.
Custom ROM’u yedeklemek için TWRP Recovery gibi araçları kullanmalısın. RSD Lite yedekleme yapmaz ayrıca aklınızda bulunsun.
Bootloader kilidi açma işleminde, telefonun orijinal fabrika IMEI’sini girmen gerekiyor. Custom ROM ile gelen IMEI geçerli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…