Motorun arka fren pedalının çok yumuşak olması normal mi?

UmursamayanAdam

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
308
Motorumun arka frenine bastığımda motor duruyor eyvallah ama çok yumuşak, yani bastığımı hissetmiyorum. “Pimpirikli misin?” demeyin, malı kıymetli bir insanım.

Normal mi?
 
Dediğini tam anlayamadım basıyorsun ama bir basınç mı yok gittikçe gidiyor mu yada basıyorsun yavaş mı duruyor ?
Bir çok sorun olabilir hidrolikte hava olabilir böyle olunca hissiyat olmuyor ve yumuşuyor fren. Hidroliğin ömrü de dolmuş olabilir veya eksiltme yapmış olabilir bir yerlerden. İlk başta balatalara bir bak. Motor duruyorsa sorunsuz fren sıkıyorsa fren merkezinde sorun yoktur diye düşünüyorum.
 
Bunu demeyelim de sorunu tam olarak anlatmamışsın.
Haklısınız tam anlatamadım. Dokunuyorum ya frene motor duruyor onda hiç sıkıntı yok ama hız göstergesi olmasa frene basıp yavaşladığımı anlayamam. Yani basarken fren yumuşak durmada asla bir sorun yok zaten abs li tık tık duruyor. sanki evet bi basınç yok gibi veya fabrika çıkışı fren direk böyle ben alışamadım bilmiyorum ama durmasında bi sıkıntı yok direk duruyor.

Motor daha 5500KM de balataların bittiğini düşünmüyorum hidroliğe bakayım
 
Bajajlarda arka fren hep zayıf olur. Lastik de kalitesiz olunca genelde fren yokmuş gibi hissettirir. Biraz kaliteli lastikle beraber biraz daha düzeliyor ama oluru bu.
 
Bajajlarda arka fren hep zayıf olur. Lastik de kalitesiz olunca genelde fren yokmuş gibi hissettirir. Biraz kaliteli lastikle beraber biraz daha düzeliyor ama oluru bu.
Lastikleri anlas ile değiştirdim hocam. Frene sonuna kadar basınca motoru hareket ettiremiyorum frende sıkıntı yok gibi zamanla alışırım ya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…