Motosiklet nasıl durdurulur?

fortBoys

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 R5 5600X
Diyelim ki 3. vitesteyiz ileride kırmızı ışığı gördük duracağız. Durmadan önce vitesi küçültüp mü durmalıyız yani 1'e alarak, boşa almıyorum, yoksa durduktan sonra da tek tek 1'e alsak olur mu? Ben durduktan sonra 1'e alıyorum. Bir farkı veya zararı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direksiyon sınavına hazırlanıyorum, hocam bana durduktan sonra 1'e almamı söylemişti. Durduktan sonra vitesi direkt 3'ten 1'e alabilirsin. 2'ye geçmeye gerek olduğunu sanmıyorum.

Diyelim ki 3. vitesteyiz ileride kırmızı ışığı gördük duracağız. Durmadan önce vitesi küçültüp mü durmalıyız yani 1'e alarak, boşa almıyorum, yoksa durduktan sonra da tek tek 1'e alsak olur mu? Ben durduktan sonra 1'e alıyorum. Bir farkı veya zararı var mı?
Aşırı aşırı bir fark olmaz ancak en sağlıklısı ve en mantıklısı küçültüp durmak.
Direksiyon sınavına hazırlanıyorum, hocam bana durduktan sonra 1'e almamı söylemişti.
Sürdüğün yola göre değişir o. Ama evet şimdi okuyunca kırmızı ışıkta durmak için daha mantıklı.

Hocam sizce hangisi saha sağlıklı.

Ben ışıklara gelirken küçültüyorum. Motor freni kullanıyorum yani. Işıklara yakınsam frenle destekliyorum. Işıklara giderken veya ışıklarda dururken vites küçültmenin bir zararının olacağını sanmıyorum. Sen nasıl rahat hissediyorsan öyle yap bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı