Motosiklette ECU'yu sıfırlamak performansı olumlu yönde etkiler mi?

871218

Picopat
Arkadaşlar sorum şu yönde bildiğiniz gibi motosikletlerde(yeni nesil) ECU denen bir sistem var yani elektronik bir kontrol ünitesi bu sizin sürüşünüze göre vs. Motorun yakıt hava karışımını ayarlıyor. Uzun süre şehir içi düşük devirlerde motor sürülürse bu ünite buna göre bir yakıt hava karışımı ayarlayabiliyor. Bu şekilde motorun gaz tepkisi veya performansı azalabilir gibi yazılar okudum bana da mantıklı geldi. ECU ‘yu resetlemek için ise akünün kutup başını söküp 5-10 dk bekleyip geri takmak yeterli oluyor. Bunu yaptıktan sonra motoru çalıştırıp müsait bir yolda agresif bir sürüş işe yani düşük vites yüksek devir veya işte ani gaz kapat açlar vs. ile motorun ECU'su bu sürüş tarzına göre bir yakıt hava karışımı ayarlayıp gaz tepkimeleri ve performans için olumlu yönde bir profil çizer mi? İnternet üzerinden araştırdığım kadarı ile evet fakat sizlere de danışmak istedim. Özellikle @Görkem Umut sizin de görüşleriniz önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu işi hiç yaptırmadım çünkü ihtiyaç duymadım o denli bir performansa. Kendi motorum için konuşayım; 110 küsür beygir benim için gayet yeterli. Anlık hızlanması iyi, son hızı yüksek, atik. Yakıt tüketimi için belki yapılabilir ama ben motorun elektronik aksamlarını olabildiğince orijinal kullanmayı tercih ediyorum.

BMW'de de Ducati'de de böyle şeyler fabrikasyon olarak gelmiyor. Çok gerekli olsaydı gelirdi diye düşünüyorum.

Ben olsam böyle bir şeyi yapmazdım ama profili değiştirmek adına da herhangi bir deneyimim olmadığı için sizi sadece düşüncem çerçevesinde yönlendirebilirim. O da belki kaynaklarıyla konuşacak birisinin karşısında çok da doğru olmayabilir. Belki de ECU ile bu şekilde oynamak ya da yazılım atmak gerçekten de faydalı bir şeydir. Bilmiyorum. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı