Motospeed V40 Önerir misiniz?

Gearbest ve Aliexpress sitelerinde 50 küsür lira şu an. 50 TL civarina daha iyisini bulabilir miyim?
Merbaha Barış, öncelikle bir mousedan beklentin nedir? Bende Motospeed ailesinin çoğu ürünü var. V10'dan V50'ye kadar inceleme ürünü olarak elimde mevcut. V40'de ilk incelediğim ve hatalarıyla elimden çıkan bir ürün oldu. 50TL fiyat bandında sunduğu özellikler güzel fakat ömrü biraz kısa gibi geliyor bana. Aktif kullanmadım 1 2 aylık bir deneyimleme fırsatım oldu. Avago 3050 giriş sensöre sahip, iş görür kısacası. RGB aydınlatması varla yok arasında. Yani güzel bir aydınlatma ama tam RGB diyemem. Malzeme kalitesi kötü ve ergonomiside zayıf. Tabi bunun ana nedeni simetrik ve dar bir mouse olması. Varsa düşüncen V50 veya V60 modellerine bakabilirsin.

Merbaha Barış, öncelikle bir mousedan beklentin nedir? Bende Motospeed ailesinin çoğu ürünü var. V10'dan V50'ye kadar inceleme ürünü olarak elimde mevcut. V40'de ilk incelediğim ve hatalarıyla elimden çıkan bir ürün oldu. 50TL fiyat bandında sunduğu özellikler güzel fakat ömrü biraz kısa gibi geliyor bana. Aktif kullanmadım 1 2 aylık bir deneyimleme fırsatım oldu. Avago 3050 giriş sensöre sahip, iş görür kısacası. RGB aydınlatması varla yok arasında. Yani güzel bir aydınlatma ama tam RGB diyemem. Malzeme kalitesi kötü ve ergonomiside zayıf. Tabi bunun ana nedeni simetrik ve dar bir mouse olması. Varsa düşüncen V50 veya V60 modellerine bakabilirsin.
Umut hocam, fareden pek bir sey anlamiyorum acikca soylemek gerekirse. 21 senelik hayatimda ofis faresi ve klavyesi kullandim. Son zamanlardan LoL oyununda yetersiz kaldi. Elime de oturacak DPI ozelligi bulunan, -makrosu olsa tadindan yenmez-, fiyati da nispeten uygun bir urun ariyordum. Sizin de Youtube platformundaki videonuzu izleyerek hafif olarak bu farede karar kildim. Aslinda G102 alacaktim fakat maddi kaynaklardan dolayi V40 almayi dusunuyorum. 50 liralik fareden ne beklenir onu da dusunmek gerek :)

Umut hocam, fareden pek bir sey anlamiyorum acikca soylemek gerekirse. 21 senelik hayatimda ofis faresi ve klavyesi kullandim. Son zamanlardan LoL oyununda yetersiz kaldi. Elime de oturacak DPI ozelligi bulunan, -makrosu olsa tadindan yenmez-, fiyati da nispeten uygun bir urun ariyordum. Sizin de Youtube platformundaki videonuzu izleyerek hafif olarak bu farede karar kildim. Aslinda G102 alacaktim fakat maddi kaynaklardan dolayi V40 almayi dusunuyorum. 50 liralik fareden ne beklenir onu da dusunmek gerek :)
Öncelikle estağfurullah tez konusu falan vermedim konuyla alakalı yüksek lisansım bitsin doktora falan derken eğer üniversite'de hoca olursam o zaman o ünvanı kullanırsınız :)
Neyse konuyu gelecek olursak, 50₺ için fazlasını sunuyor hiçbir tereddüdün olmasın. Ama alabilecek bütçe varken G102 veya Çin'den önerebileceğim başka ürünler daha iyi çözümler olacaktır. Delux Game Titan M625 mümkünse PMW3360 sensörlü modeli veya Redragon M711 Cobra gibi modelli mouselar seni daha mutlu edecektir. Motospeed V40 50TL'nin sonucunda seni tatmin edecektir ama benim korkum 1 yılın sonunda tekrar 50TL daha harcamak zorunda kalarak G102 parası harcamak zorunda kalmayasın.

@UmuTzn Yani hocam bu mouse 1 yıldan sonra sorunlar mı çıkarır diyorsunuz? Ben 4 senedir Logitech'in bir tane ofis faresini kullanıyorum. Bana sorunsuz en az 2-3 yıl gitmesini istiyorum. Böyle bir istek istiyorsam biraz da bütçemi aşmam gerekli o zaman. ''100 TL bayılıp G102 almamı önerir misiniz?'' diyecektim ki ne göreyim :D G102 150 TL'ye kadar dayanmış. Ben bir fareye bu kadar parayı çok görüyorum. Şimdi 70-80 TL arasında sorunsuz 2 yıl yetebilecek bir mouse önerebilir misiniz? Teşekkür ederim bu arada ilginize.

Ayrıca elim de biraz büyük. Delux'un modeli çok hoşuma gitti.

Redragon'a pek ısınamadım nedense.

@Barış Günay sorun sensör değil. Şöyle örnek vereyim, Motospeed V20 modelinde 3. kullanımım da sensör ve ışıklar yanmaz oldu fakat tuşların hepsi çalışıyor. Sorun kartla alakalı büyük ihtimalle. Ama sıkıntısı nedir bilemiyorum açıkçası. Dediğim gibi Delux M625 alınabilir $23 civarında bir ücretle. Redragon için bişey diyemem bende hali hazırda olan modelleri öneririm genelde. Konusu geçen 3 üründe elimde mevcut.

Delux modelinde karar kıldım o zaman. Umarım beni uzun bir süre götürür. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Rica etsem Delux modeli elinizde varsa kanalınızda veya forumda incelemesini yapabilir misiniz?
Şimdiden hayırlı olsun o zaman :) Yapacağım ama yetişemiyorum :) Zamanı geldiğince incelemesi çıkacaktır :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı