Motul C2 vs C4

dekayt

Decapat
Daha fazla  
Pulsar NS125 kullanıcısıyım. Zinciri temizlemek için mazot veya gaz yağı kullanacağım ama yağlamak için C2 mi C4 mü daha uygun olur? Kullandığım yer tam şehir içi de denmez tam tozlu alanlar da denmez. Karışık biraz. Köy gibi bir yerde yaşıyorum ama çoğunlukla temiz asfaltlarda kullanıyorum.

C4 zincirde beyaz iz bırakır ve daha tutucu kalın bir yağ. Performans odaklı yapılmış daha çok.
C2 daha ince ve iz bırakmıyor. Sizin motora C2 tavsiye ederim.
Temizlik için C1 çok güzel onu da tavsiye ederim.
Çok tozlu vs yerde kullanıyorsan C4 alma. Ben C4 ve C1 kullanıyorum her zaman memnunum.

C4 zincirde beyaz iz bırakır ve daha tutucu kalın bir yağ. Performans odaklı yapılmış daha çok.
C2 daha ince ve iz bırakmıyor. Sizin motora C2 tavsiye ederim.
Temizlik için C1 çok güzel onu da tavsiye ederim.
Çok tozlu vs yerde kullanıyorsan C4 alma. Ben C4 ve C1 kullanıyorum her zaman memnunum.
Temizlemek için C1 almayı düşünmüştüm ama bu sefer bana pahalıya gelecek. Bu yüzden temizlerken ucuza kaçmayı düşündüm ve C2 mi C4 mü diye sordum. Tavsiyeniz C2 mi yani şimdi?

Her türlü motor ve zincir için C4.
07'de 1 kutu boyunca C4 kullandım, bir daha asla kullanmam. C2 gayet iyi ve yeterli bir yağ. C4 katran gibi ön dişliye birikiyor. Bütün tozu, kiri üzerinde tutuyor. 4 saat uğraştım o katranlaşmış yağı temizlemek için. Ayrıca C4 beyaz beyaz her yere sıçrıyor. İşin kötü yanı geçmiyor da. Jant, çamurluk, sele, montum, pantolonum. C2 gayet iyi bir seçenek. C2 ile daha sık yağlarım ama bir daha asla c4 kullanmam.

07'de 1 kutu boyunca C4 kullandım, bir daha asla kullanmam. C2 gayet iyi ve yeterli bir yağ. C4 katran gibi ön dişliye birikiyor. Bütün tozu, kiri üzerinde tutuyor. 4 saat uğraştım o katranlaşmış yağı temizlemek için. Ayrıca C4 beyaz beyaz her yere sıçrıyor. İşin kötü yanı geçmiyor da. Jant, çamurluk, sele, montum, pantolonum. C2 gayet iyi bir seçenek. C2 ile daha sık yağlarım ama bir daha asla c4 kullanmam.
Yorum neredeyse bir senelik. Diğer motorumda C4 kullanıyordum, şu anki motorumda Japan Oil'in zincir spreyini kullanıyorum ve evet, o katranlaşma berbat seviyede var. Zincire çok iyi yapışıyor ama fazlalık yağ gidip ön dişliye ve zincir muhafazasına doluyor. O yüzden artık 80W90 transmisyon yağıyla yağlıyorum. Bir litresi 300 lira, 6 ayda çeyreğini bile bitiremedim.

Yorum neredeyse bir senelik. Diğer motorumda C4 kullanıyordum, şu anki motorumda Japan Oil'in zincir spreyini kullanıyorum ve evet, o katranlaşma berbat seviyede var. Zincire çok iyi yapışıyor ama fazlalık yağ gidip ön dişliye ve zincir muhafazasına doluyor. O yüzden artık 80W90 transmisyon yağıyla yağlıyorum. Bir litresi 300 lira, 6 ayda çeyreğini bile bitiremedim.
Evet birisi hortlatmış farketmedim. Şanzıman yağı çok matıklıymış. Ama sürmesi zahmetli olmuyor mu? C2 en azından sprey şeklinde olduğu için daha pratik geliyor bana.

Evet birisi hortlatmış farketmedim. Şanzıman yağı çok matıklıymış. Ama sürmesi zahmetli olmuyor mu? C2 en azından sprey şeklinde olduğu için daha pratik geliyor bana.
Şırıngayla yavaş yavaş dökerek lastiği çeviriyorum. Çok da zor değil açıkçası. Transmisyon yağı en mantıklı seçenek tüm şartlar değerlendirildiğinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı