İnceleme Mount and Blade II: Bannerlord

Sapphire1525

Kilopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
5.008
Makaleler
4
Çözümler
20
Kalradya savaşçılarına selam olsun!
Hazır çok yakında Bannerlord'un tam sürümü çıkıyor iken bir inceleme yapalım dedim. Fazla uzatmadan başlayalım.

Savaşlar:
Öncelikle söylemeliyim ki vuruş hissi gayet iyi. Özellikle koltuklanmış kargı vuruşunun verdiği hissi hiçbir şeye değişmem.

Savaş atmosferi ise harika! Kesinlikle herhangi bir yapaylık yok. Warband'da da atmosfer iyidi ama Bannerlord seviye atlamış bu konuda.

Kale kuşatmaları hakkında da pozitif düşünüyorum ancak, askerler kalenin kapısını açmaya ya da kırmaya çalışırken buga giriyorlar. Sinir bozucu bir bug umarım tam sürümde bu hatayı görmeyiz.

Grafikler:
Grafikler çok öznel bir konu bence. Kimi beğenir kimi beğenmez. Ben gayet yeterli buluyorum.

Diplomasi:
Warband'a göre diplomasi tabii ki daha gelişmiş ama daha da gelişmesini beklerdim.
Diplomasi konusunda oylama yeniliği var. Artık direkt savaş, barış yapılmıyor, kaleler kendiliğinden bir lorda verilmiyor. Hepsi oylama ile gerçekleşiyor.

Görevler:
Geldik görev kısmına. Artık görevler için adamların yanına gitmiyoruz. Bir köyün ya da mülke girip yukarıda çıkan kutucuklardan görevi olan adamı seçip görevi alıyoruz. Ben şahsen beğendim bu yeniliği.

Ekonomi:
Ekonomi kısmını baya geliştirmiş TaleWorlds. İsterseniz demircilik yapın, isterseniz kervan yollayın, isterseniz atölye açın. Ama şunu söylemem gerek ki demircilik en kârlı iş.

Optimizasyon:
Optimizasyon gayet iyi. Herhangi bir drop ya da çökme ile karşılaşmadım. Gayet stabil.

Puan:
Bannerlord'a puanım 10/9'dur efenim. Bu tür ilginizi çekiyor ise şiddetle tavsiye ederim.
 
Oyunu bitirdiğim halde hala arada bir girip iki savaş yapıp çıkıyorum, o denli sarıyor ama kuşatma kısmı çok sinir bozucu. Askerler koçbaşıyla kapıyı kırdıktan sonra merdivenle girmeye çalışıyor içeriye
Kendim merdivenle girip kapıyı açayım diyorum, düşman taraf merdivenine önüne yığılıyor ve bug olup havada kalıyorum.
 
O bug cidden çok sinir bozucu . Umarım düzeltilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…