Mount&Blade: Bannerlord drop sorunu

BeritKaan

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Merhaba, kapalı beta oynamaya hak kazandım, oyunu indirdim. Büyük bir heves ile açtım oyunu. Grafik ayarlarını sistemime göre ayarladım. Fakat görünürde hem oyunun verdiği FPS değerleri, hem de MSI Afterbuner uygulamasını kullanarak FPS değerlerini inceledim. 70 FPS'nin üstünde olmasına rağmen sürekli drop yedim. Disk kullanımına baktığımda %100 olarak çalışıyor. Bunun nedeni benim sistemimden mi kaynaklı? Yoksa oyunda henüz optimizasyonu tam olmamış mıdır?
Sistem özelliklerim;
AMD Ryzen 3 2200G ( O.C yok)
Gigabyte A320M S2H
Seagate 3.5" 1TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM
G.Skill 8 GB (2x4GB) Ripjaws v siyah DDR4 3200MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu burada açın. Bende de drop sorunları oluyordu, ama birkaç güncelleme öncesi bu sorunlar ortadan kalktı.

Sizin işlemciniz biraz zayıf bir işlemci. APU olduğu için. Bannerlord ise her ne kadar grafik tarafı da olsa da aslında işlemci yükü fazla olan bir oyun. İşlemcinizin, anlık çıkışlar da yetersiz kalmasıyla fps drop yaşıyor olabilirsiniz. Ama yine de yetiyor olması lazım.
Bunu şu şekilde anlarsınız, fps drop yaşadığınız anda "Görev Yöneticisi" açık olsun ve işlemci yük düzeyine bakın. O anda %100 de ise, sebebi işlemcinizin yetersiz olmasıdır.
HDD olması da sebeb olabilir. Küçük bir ihtimal.
Ayrıca işlemcinizin sıcaklıklarına bakın. 75+ üzerinde ise frekans düşürüyor olabilir. Bunu da yine "Görev Yöneticisin" den fps drop yaşandığı anda frekans düşüyor mu inceleyerek görebilirsin.

Son düzenleme:
Konuyu burada açın. Bende de drop sorunları oluyordu, ama birkaç güncelleme öncesi bu sorunlar ortadan kalktı.

Sizin işlemciniz biraz zayıf bir işlemci. APU olduğu için. Bannerlord ise her ne kadar grafik tarafı da olsa da aslında işlemci yükü fazla olan bir oyun. İşlemcinizin, anlık çıkışlar da yetersiz kalmasıyla fps drop yaşıyor olabilirsiniz. Ama yine de yetiyor olması lazım.
Bunu şu şekilde anlarsınız, fps drop yaşadığınız anda "Görev Yöneticisi" açık olsun ve işlemci yük düzeyine bakın. O anda %100 de ise, sebebi işlemcinizin yetersiz olmasıdır.
HDD olması da sebeb olabilir. Küçük bir ihtimal.
Ayrıca işlemcinizin sıcaklıklarına bakın. 75+ üzerinde ise frekans düşürüyor olabilir. Bunu da yine "Görev Yöneticisin" den fps drop yaşandığı anda frekans düşüyor mu inceleyerek görebilirsin.

Disk kullanımı %100 olduğunu gördüm, işlemcim yeterli bunu bilerek bu oyunu oynadım ve CPU kullanımı %50'yi geçmedi. Ancak 8 GB Ram'in 2 GB'si dahili grafik yongasına ayrılmıştı ve tamamen 1998 MB kullanımda, sisteme kalan Ram ise 6 GB fakat onuda 5789 MB kullanıyor. Yani 2x4 GB olan ramlerin 4 GB olanını satıp yerine 8 GB alacağım 4 GB vram olarak verip, 8 GB Ram ise sisteme kalacak. Ram ve SSD almam gerek kısaca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı