Rehber Mount & Blade II: Bannerlord'da mod nasıl kurulur?

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Hepinize selamlar arkadaşlar, bu rehberimde size Mount & Blade II: Bannerlord'da programsız bir şekilde Nexusmods üzerinden nasıl mod kurulur onu göstereceğim.

1. Her şeyden önce oyunumuzun en güncel sürümünde olması gerekiyor, aksi takdirde bazı modlar çalışmayıp hata almanıza sebep olabiliyor. O yüzden mod kurmaya başlamadan önce Steam veya Epic Games üzerinden oyunumuzu güncelliyoruz.
  2. Oyunumuzu güncelledikten sonra Nexusmods üzerinden indireceğimiz modu seçiyoruz. Ben bu rehber için Bannerlord'un en çok indirilen modlarından biri olan Xorberax's Legacy modunu seçtim.
  3. Modumuzu seçtikten sonra Modun anasayfasında Files kısmına geliyoruz ve buradan modun en güncel sürümüne bakıyoruz. En üst kısımda her zaman en güncel dosya olmayabiliyor, bu yüzden dikkat edin. Burası önemli çünkü modu direkt anasayfadaki indirme butonundan veya dosyalar kısmından dosya tarihlerini incelemeden indirirseniz modun eski sürümleri inebiliyor ve oyunda hata almanıza sebep olabiliyor.
  4. Oyuna kuracağımız çoğu modu kullanabilmek için 4 ana yardımcı modumuz var. Bazı modlar bu ana modların hiçbirini gerektirmiyorken bazıları birkaç tanesini, bazıları ise hepsini gerektiriyor. Xorberax's Legacy bu 4 ana modun hepsini gerektiren modlardan bir tanesi. Bu modları kurmadığınız zaman modu kullanamıyor veya hata alıyorsunuz. Bu 4 ana mod ButterLib, Harmony, Mod Configuration Menu (MCM) ve UIExtenderEx'tir. Çoğu mod için bu ana yardımcı modları indirmeli ve oyunun mod sekmesinde aşağıya bıraktığım görseldeki gibi bulunan tüm modların üstüne koymalısınız.
    -Görsel temsilidir, versiyon numaraları güncel olmayabilir.-
    Mod sırası.png
  5. Mod bilgisayarınıza WinRAR veya 7z halinde (hangisini kullanıyorsanız) zip dosyası olarak inecektir. Bu zip dosyasını açıp içindeki mod dosyasını oyunun içindeki Modules dosyasının içine atıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken husus sadece mod dosyasının Modules dosyasının içine atılması. Bazı mod yapımcıları mod dosyasını direkt olarak koyarken bazıları bir tane daha Modules dosyası oluşturup mod dosyasını onun içine koyuyor. Eğer mod dosyası dediğim gibi bir Modules dosyasının içine koyulmuşsa o dosyanın içindeki mod dosyasını alıp sadece onu gerekli yere atıyoruz.
    Modlarımızı içine atacağımız Modules dosyası oyunun yerel dosyaları içinde bulunuyor. Masaüstünden sağ tıklayıp ''dosya konumunu aç'' seçeneğine tıkladığımızda veya istemci (Steam veya Epic Games) üzerinden ''Yönet --> Yerel dosyalara göz at'' seçeneğine tıkladığımızda Modules dosyası direkt olarak karşımıza çıkıyor. Bulamayanlar için Steam'de ''Yerel Disk C: veya D: (hangi diske kurduysanız) --> SteamLibrary --> steamapps --> common --> Mount & Blade II: Bannerlord'' dosya yolunda, Epic Games'de ise ''Yerel Disk C: veya D: (hangi diske kurduysanız) --> Mount & Blade II: Bannerlord'' dosya yolunda bulunuyor.
    Aşağıya Steam için bir örnek bıraktım.
    modules dosyası.png
  6. Modlarımızı Modules dosyasının içine attıktan sonra oyunu başlatıyoruz. Oyun açılmadan önce karşımıza çıkan pencerede Singleplayer başlığının altındaki Mods kısmına giriyoruz. Buradan indirdiğimiz modun yanındaki kutucuğa basarak içini dolu hale getiriyor ve modu aktif ediyoruz.
    mod devre dışı.png
    -->
    mod çalışıyor.png
Bu işlemlerden sonra artık modumuz aktif ve kullanıma hazır. İndirip aktifleştirdiğiniz modlar otomatik olarak yeni oyunlarınıza ve mevcut oyununuza entegre olacaktır. İyi oyunlar. 👊

Son düzenleme:
Hocam mod önerileri de gelirse güzel olur elinize sağlık.
Yaklaşık 60 modun önerisini ve içeriğini paylaşacağım çok detaylı bir mod önerisi rehberi gelecek. Aslında bu rehberden önce yayınlamayı planlıyordum fakat önce bu rehberi paylaştım ki insanlar nasıl mod yükleyeceklerini bilsinler.
İlginiz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı