Delux M800 Ultra mouse sahibiyim. Encoderım bozuldu. Encoderın özelliklerini şu site yanlış söylemiyorsa (Kaynak) 11mm cyan Core encoder olduğunu söylüyor. Farenin içinin fotoğrafıda şöyle:
Aliexpressten şöyle encoderlar buldum: Encoder 1Encoder 2
Onun haricinde forumda başka marka mouselara encoder arayan birinin baktığı bir sitede şunun buldum: Encoder 3. Bu site güvenilir mi acaba?
Encoder renginin scrollu döndürme hissiyatı ve sağlamlığıyla alakalı diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin. O yüzden başka renk encoder olur mu?
Son olarak da başka önerdiğiniz encoderlar varsa atabilir misiniz?
Encoder problemi çok sıkıntı sebebi ise Türkiye'de yedek parça bulmak çok zor. Bende de steelseries sensei ten var allah belasını versin çıldırttı beni bi gün oturdum söktüm bastım encoderin içine kolonyayı. 3 ay kadar kullandım sonra yine tekrarladı. içinde 9mm encoder var ve türkiyede yok. Trendyolda 11mm encoder buldum ama renk türünün kaliteyle bir alakası var mı bilmiyorum 58lira bişey belki hızlı bir çözüm olur..
Eyvallah dostum. Türkiye'de doğru düzgün parça bulmak zor. Bu renk kodları scrollun dönme hissini veya uzun ömürlülüğünü etkiliyormuş. Boş vakit bulursam şansımı aliexpressten deneyeceğim artık. Senin attığın videodaki yöntem işe yararmı bilmem ama deneyeceğim. WD40 mı sıkıyor adam ne sıkıyor acaba?