Mouse encoder tamiri nasıl yapılır?

t_h42

Decapat
Daha fazla  
Delux M800 Ultra mouse sahibiyim. Encoderım bozuldu. Encoderın özelliklerini şu site yanlış söylemiyorsa (Kaynak) 11mm cyan Core encoder olduğunu söylüyor. Farenin içinin fotoğrafıda şöyle:

WhatsApp Image 2025-05-13 at 20.49.05.jpeg

Aliexpressten şöyle encoderlar buldum: Encoder 1 Encoder 2
Onun haricinde forumda başka marka mouselara encoder arayan birinin baktığı bir sitede şunun buldum: Encoder 3. Bu site güvenilir mi acaba?
Encoder renginin scrollu döndürme hissiyatı ve sağlamlığıyla alakalı diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin. O yüzden başka renk encoder olur mu?

Son olarak da başka önerdiğiniz encoderlar varsa atabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Encoder problemi çok sıkıntı sebebi ise Türkiye'de yedek parça bulmak çok zor. Bende de steelseries sensei ten var allah belasını versin çıldırttı beni bi gün oturdum söktüm bastım encoderin içine kolonyayı. 3 ay kadar kullandım sonra yine tekrarladı. içinde 9mm encoder var ve türkiyede yok. Trendyolda 11mm encoder buldum ama renk türünün kaliteyle bir alakası var mı bilmiyorum 58lira bişey belki hızlı bir çözüm olur..

eğer kısa vade çözüm arıyorsan şu video var yardımcı olabilir belki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bol şans :)

Eyvallah dostum. Türkiye'de doğru düzgün parça bulmak zor. Bu renk kodları scrollun dönme hissini veya uzun ömürlülüğünü etkiliyormuş. Boş vakit bulursam şansımı aliexpressten deneyeceğim artık. Senin attığın videodaki yöntem işe yararmı bilmem ama deneyeceğim. WD40 mı sıkıyor adam ne sıkıyor acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı