Mouse hareketleri bilgisayarda düzgün değil

Çağdaş Polat

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Mouse hareketlerim kendi bilgisayarımda düzgün değil. Sürekli değişkenlik gösteriyor gibi. Arkadaşımın bilgisayarında denediğimde her şey gayet normal. Şimdi aklımda birkaç soru işareti var onlarda şu şekilde. Evdeki prizler topraklamalı bunu belirteyim.

1. )PSU 650 Watt Plus ibaresi bulunmamakta. PSU ile alakalı olabilir mi?
2. )Anakart montajı PSU'yu sabit tutan demir levhalar üzerine yanlış montajlanmıştı. Yani anakartın sol alt kısmı kanırtılmış şekilde levha üzerindeydi. Bu anakarta zarar vermiş olabilir mi? Verdiyse de garantiye gönderdiğimde problem olmadığı yönünde geri gönderildi. Ama içim hala rahat değil. Düzgün bir şekilde kontrol edilmediği kanısındayım.
3. )Ekran kartıyla herhangi bir alakası olabilir mi fikrim yok açıkçası.
4. )Evde voltaj dalgalanmaları varsa bunu etkiler mi?
5. )Bilgisayarı garantiye gönderdiğimde ise işlemci sıvı soğutma ve RAM sıfırları ile iade edildi.
6. )USB sürücüleri Windows Update ile güncelleniyor sanırım çünkü MSI sitesinde sürücü kısmında USB sürücüleri ayrıca indirme seçeneği olarak belirtilmemiş.
7. )Anakartın USB portlarında problem olabilir mi? Olabilir ise bunu garantiye gönderirken belirtmem mi gerekiyor? Ekran kartı işlemci RAM portlarının çalışması anakartta problem olmadığı yönünde öngörülmüş olup kestirilip atılmış olabilir mi?
Sistemim:

Intel i7 8700K
MSI Z370 GAMING Plus
Cooler Master master Liquid 2x120 sıvı soğutma
HyperX Predator 3000MHz RAM
EVGA GTX 1060 6 GB ekran kartı
Termaltake 650W PSU
SanDisk 240 GB SSD
Seagate 1TB harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
Herşeyi yazmışsınız ama mouse modelini yazmamışsınız veya ben göremedim.
PSU kaynaklı olabileceğini sanmıyorum. Bir de yaşadığınız problemi biraz detaylandırın. Yani, ne gibi hareketler veya takılma gibi mi oluyor ?

Mouse markam ec2-b. Kas hafızası gereği çevirdiğim yöne dönmediğinin farkındayım. Arkadaşımın bilgisayarında bire bir şekilde bilek hareketlerim yansıyor. Mouse padlerimiz de aynı. Yani monitörle alakası olduğunu hiç zannetmiyorum alalı 1 hafta oldu çünkü. İşletim sistemi windows 10 pro. Binalar farklı lakin site düzeni olduğu için aynı elektrik tesisatı çekili. Tesisatla alakalı olabileceğini de düşünmüyorum. Mouse avucumun içinde ama ben yöneten ben değilmişim gibi geliyor. Karışık gelecek yadırgayacaksınız belki ama gerçekten öyle.
Mouse ivme sorunu gibi geldi.
Fare ayarlarında ivme açık mı?
Değişken hız denilince aklıma ilk İvme geliyor.
Oyun içi yada windows ayarlarında herhangi bir ayarda değişiklik yapmadım. Arkadaşın bilgisayarında neyse benim bilgisayarımda ki ayarlarda o.
Attığım linkte intelin 8700k için uyumlu anakart listesi var. Ama nedense msi uyumlu anakart listesi içerisinde değil. Sorunum buna dayalıysa eğer gerçekten söylenecek pek söz kalmıyor gibi.

Son düzenleme:

Bende de böyle bir sorun vardı kasayı yeniledim düzelmedi meğersem sorun kasayı televizyona bağladım için böyle bir sorun yapıyormuş :d monitör alınca düzeleceğine eminim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…