Mouse Pad'in oyunlarda çok etkisi var mı?

Bir yere kadar etkisi var.
Önemli olan kol ama.

Bende her gün silerim ekipmanlarımı ıslak mendille hatta faremi silmekten üstündeki kaplamasını soydum. Yani benim herhangi bir mouse pad sorunum yok sadece merak ettim böyle bir konu açıp tartışmak, fikir almak istedim. Anladığım kadarıyla e-sporcu değilsen ortalama bir mouse pad iş görür diyorsunuz zaten bana göre rekabetçi oyunlarda asıl şey yetenek ne kadar kaliteli ekipmanda kullansan sonuçta yeteneğe bağlı kaliteli ekipman kullanınca seviye 1'den 10'a yükselme gibi bir şey olmuyor.

İllaki az da olsa önemi vardır fakat %1 bile değildir. Önemli olan mouse ve sistem bence. Yani kol olduktan sonra geri kalan şeylerin önemi %30 falan. Mousepadin etkisi bile yoktur, ben 7-8 yıldır aynı çakma markasız bir mouse pad kullanıyorum. Hani şu Razer logolu uzun mousepadlerden. Bir gram mouse Pad'den dolayı sorun yaşamadım oyunlarda, yakında değişeceğim o kadar yıl kullandığım için rengi döndü iyice yoksa hala sağlam.

bi 1k da verilmez hocam

Hayatımda hiç pahalı mouse pad kullandım zamanında 50 TL aldığım çok fazla toz tutan bir Logitech kullanıyorum ama farkı olduğunu sanmıyorum çok da.

bi 1k da verilmez hocam
Zaten benim aldığım zamanlar G 502 fare ile mousepad 150tl bile değildi. Sanırım o zamanda fare ile eşit fiyatta satıyorlardı paket hali ile bedava olmuştu.
Almayı da düşünmüyorum zaten. Aradığım sert zeminli bir şey yurtdışın da buldum gibi aslında iyi olursa şuna benzer alabilirim veya bir tane parke parçası bulsam daha çok işime yarar gibi.

e-sporculara bedava geliyor reklam için.
Biz sektöre bununla başladık, oyuncu faresi diye bir olay bile yoktu.

Bizden öncekilerde bu vardı. Bu toplular için mouse pad şarttı işte.

Mouse pad neden alınır?...

mouse kullanımı kolaylaştırmak, performans arttırmak için
masaya birşey dökülmemesi örtü görevi görmesi için

Hocam oyunculuğa etkisi var tabii fakat o işin biraz daha detayına indiğimiz kısımda oluyor ucuz mouse pad'ler de sürtünme daha çok oluyor bu iki mouse pad arasında geçiş yapınca hassasiyet değiştirmiş arttırmış gibi hissedebilirsiniz ayrıca ucuz mouse pad'lerde kısa sürede kullandığınız kısımda deforme oluyor böylelikle mousenizin olduğu kısım daha çok aşınmış ve pürüzlü olduğu için hassas hareketleriniz istediğiniz gibi tepki vermeyebilir vs. Ayrıca bence de FPS'den sonra oyunculukta en önemli ekipman mouse tabii ucuz ile ortalama üstü bir fareyi kıyaslayınca aşırı büyük farklar var fakat ortalama üstü diğebileceğimiz bir mouse ile en üst segment mouse arasında gözle görülemeyecek fakat kas hafızamız reflexlerimizin hissedeceği farklar oluyor o biraz daha işin zevkine giriyor.

https://www.hepsiburada.com/game-x-...YnlAza0CUTEsUwRoZoBoCdRQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds sanırsam kullandığım bu, açıkçası gidip marka mousepade 1000 lira vereceğime bunu tercih ederim milisaniyelik şey için 900 lira fark değmez. Kayması da güzel takılma yok ağır da hissettirmiyor.

Mouse pad neden alınır?

Mouse kullanımı kolaylaştırmak, performans arttırmak için
Masaya bir şey dökülmemesi örtü görevi görmesi için

Dediğinizde ciddi misiniz anlamadım ama eğer masaya dökülen şey için konuluyorsa ismi mouse pad değil table pad olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…