Mouse sensörü değiştirilebilir mi?

hayvanormal

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
r5800x3d
rtx3070ti
b550
3600mhz cl18
Meslek
güvenlik görevlisi birazda çiftçi ama hayalleri baska
Zowie "za11" modeli üzerinden örnek vereyim, bu model elime çok iyi oturdu ancak 3310 eski bir sensör kullanıyormuş. Mouse'un kasasından yani ZA11'den vazgeçmek istemiyorum ama sensörünü de yükseltmek istiyorum.

Bir mousenin sensörü arızalı olduğunda veya yükseltmek istenildiğinde sensörünü alıp değiştirme durumu oluyor mu? Mouse mu değiştirmek gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef mümkün değil. Lehimlemek, aynı voltaj, çıkışta sensör bulmak falan yani çok zor. Tak çıkar bir şey değil. Endgame XM1'e bakabilirsin 3389 sensörlü ZA11 ile aynı sayılır fakat güncel sensör versiyonu. ZA11-C'ye de yönelebilirsin 3360 olan paracord kablolu versiyonu ama çok pahalı. ZA11-B ise 3360 sensör fakat plastik kablolu olan versiyonu fakat o da pahalı. Plastik kablolar çok rahatsız ediyor bence bu yüzden alınacaksa paracord öneririm.

Aynı marka modelse yapılabilir yoksa hocamın dediği gibi uğraşılmaz
Zowie "za11" modeli üzerinden örnek vereyim, bu model elime çok iyi oturdu ancak 3310 eski bir sensör kullanıyormuş. Mouse'un kasasından yani ZA11'den vazgeçmek istemiyorum ama sensörünü de yükseltmek istiyorum.

Bir mousenin sensörü arızalı olduğunda veya yükseltmek istenildiğinde sensörünü alıp değiştirme durumu oluyor mu? Mouse mu değiştirmek gerekiyor.

Maalesef mümkün değil. Lehimlemek, aynı voltaj, çıkışta sensör bulmak falan yani çok zor. Tak çıkar bir şey değil. Endgame XM1'e bakabilirsin 3389 sensörlü ZA11 ile aynı sayılır fakat güncel sensör versiyonu. ZA11-C'ye de yönelebilirsin 3360 olan paracord kablolu versiyonu ama çok pahalı. ZA11-B ise 3360 sensör fakat plastik kablolu olan versiyonu fakat o da pahalı. Plastik kablolar çok rahatsız ediyor bence bu yüzden alınacaksa paracord öneririm.

Sensör değişmez, mouse değişir. ZA11 sensörü eski geliyorsa ZA11-B veya ZA11 C alın. Daha güncel 3360 sensör kullanıyorlar.

Maalesef mümkün değil. Lehimlemek, aynı voltaj, çıkışta sensör bulmak falan yani çok zor. Tak çıkar bir şey değil.

Aynı marka modelse yapılabilir yoksa hocamın dediği gibi uğraşılmaz

Anladım öyle sök yenisini tak kapat gibi bir değişim sözkonusu değil. Öneri ve yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Peki 3310 ile 3360 arasında daha doğrusu eski model ile gelişmiş sensörün arasında oyuncunun hissedebileceği fark ne olabilir? Nişangahı düşmanın üzerine getirme hızı, hızlı giden bir aracı tarayacakken nişangahın aracı takip etmesi gibi şeyler mi? Yoksa sadece DPI seviyesi mi işte 3200DPI digeri 8000 DPI gibi..

ZA11 sensörü eski geliyorsa ZA11-B veya ZA11 C alın. Daha güncel 3360 sensör kullanıyorlar.

Hocam "ZA11" diğer B versiyonuna göre daha ağır ve büyük oyüzden vazgeçmek istememiştim. Ağır mouseyi daha kontrollü buluyorum kişisel olarak. Ama 3310-3360 aim almamda oyun performansımda fark gösterecekse, ağırlıga değil sensöre önem verir yönelirim. "ZA11-B" versiyonuna.
Herşey ağırlık değil tabi buyuzden Ec1 e yönelmedim za daha uygun oldu elime, şimdi sensör peşindeyim 😂

3360 ve 3389 arasında pek fark yok fakat 3310 ve 3360 arasındaki farkı çoğu kişi hissedebiliyor. Daha iyi sensör takibi bu yüzden daha hassas aim alma gibi avantajları var. ZA11 ile benzer tipte olan ve 90gr ağırlığında uygun fiyatlı 3360 sensörlü Sensei Ten de önerebilirim.

Dosya Ekleri

• za11.png
    za11.png
    64,7 KB · Görüntüleme: 126
  • senseiten.png
    senseiten.png
    85,2 KB · Görüntüleme: 126
Yapılabilir fakat mantıklı bir hareket değil. Za kasasına G305 PCB'si biraz modlama ile tam sığıyor, fakat pil yatağına ulaşılamadığı için Za'nın kasasına Type-C deliği açık PCB'ye işlem yapmak gerekiyor.
İnternette birçok wirelees Zowie örneği mevcut, eğer işlem yapmayı bilmiyorsan hazır bir şekilde çok pahalı fiyata G305 ve G303 PCB'li modlu modeller satılıyor bakmanı tavsiye ederim.

3310 ve 3360 arasındaki farkı çoğu kişi hissedebiliyor. Daha iyi sensör takibi bu yüzden daha hassas aim alma gibi avantajları var.

Hocam o zaman 3310 yani ZA11 den vazgeçiyorum teşekkür ederim çünkü dediğim gibi ağırlık herşey değil sensör ve fiziki yapısı da önemli. Muhtemelen ben de hissederim o farkı, Steam Pubg oynuyorum ve maça baslamadan 15-20 dk antrenman yapıyorum elim ısınsın daha keskin aim alayım diye, profesyonel olma yolunda calısıyorum.

ZA11 ile benzer tipte olan ve 90gr ağırlığında uygun fiyatlı 3360 sensörlü Sensei Ten de önerebilirim.

Sensei ten! İşte bu hocam düşünmüştüm ben bunu sanırım nasıl seyler arıyorum anlatabilmişim nokta atışı yapıyorsunuz, Rival 5 ten geçtim zaten steelseries deneyimim var. R5 kullanırken sensei ten araştırırdım hep sensörü daha iyi diye R5 den daha öne çıkardı. Niyetlenirdim hep ama o ara zowie yi keşfettim askıda kalmıstı, Şimdi siz "ZA11-B" ile (3360) aynı sensör deyince düşünüyorum tekrar. zowie ile uğraşırken sensei ten ağırlık ve sensör modeli aklımdan cıkmıs 😂Teşekkür ederim. ZA11-B ile sensei ten arasındayım suan.

Son olarak fikrinizi alayım çünkü zaman ayırıp ilgi gösterdiniz, hocam Sensei ten kablosuz olanı pillerden dolayı daha ağır olabilir daha sıcak baktım ama "kablosuz" olması eksi tarafı olur mu önerir misiniz? Belki artık kablosuzlarda kablolular kadar iletken gecikmesiz olmuştur teknoloji gelişiyor

Yapılabilir fakat mantıklı bir hareket değil. Za kasasına G305 PCB'si biraz modlama ile tam sığıyor, fakat pil yatağına ulaşılamadığı için Za'nın kasasına Type-C deliği açık PCB'ye işlem yapmak gerekiyor.
İnternette birçok wirelees Zowie örneği mevcut, eğer işlem yapmayı bilmiyorsan hazır bir şekilde çok pahalı fiyata G305 ve G303 PCB'li modlu modeller satılıyor bakmanı tavsiye ederim.

Sağolun hocam👍 Dediğiniz gibi sensörle uğraşmak mantıklı gelmedi ki teknik bilgim yok ve öyle civata sök yenisini tak olmayacagını anladım. ZA11-B ile Sensei ten arasında karar verip konumu bitirecegim çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
@hayvanormal Hocam Sensei Ten'in Wireless versiyonu yok sanırım başka bir mousela karıştırdınız ama şu an Wireless mouselar kablolularla aynı/benzer hatta bazen daha iyi gecikme sunuyorlar. Yani bir gecikme olmuyor zaten öyle olsa profesyonel oyuncular kullanmazdı. ZA11-B ile Ten arasında 1000TL'lik bir fark var ve aralarında hiçbir donanımsal fark yok. Medimarkt mağazasından gidip deneyimleyin bence elinizde ona göre Sensei Ten'i alın :)

@hayvanormal Hocam Sensei Ten'in Wireless versiyonu yok sanırım başka bir mousela karıştırdınız ama şu an Wireless mouselar kablolularla aynı/benzer hatta bazen daha iyi gecikme sunuyorlar. Yani bir gecikme olmuyor zaten öyle olsa profesyonel oyuncular kullanmazdı.
hocam pardon rival 3 ile karıştırdım, hepsini incelemiştim kafam mouse doldu, uykusuzum bi de 😂 yine de bilgilenmis oldum kablosuz düsünecegim zaman için yanıtlanmıs oldu teşekkürler. ZA11-B ile sensei ten arasındayım muhtemelen sensei ten yönelecegim sagolun 🤝

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı