Mouse ve klavye anlık donuyor

ayhanxd

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston DDR4-2400(1200 MHz) 2x8 GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Anakart
MSI MS-17C3
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
Merhaba, geçen ay laptopumu formatlamıştım. Temiz bir kurulum yapıp her şeyi son sürüme güncellemiştim. Daha sonra saniyelik olarak mouse takma çıkarma sesi gelmeye ve mouse donmaya başladı. Fareyi laptopun farklı portlarında denedim ve onlarda da aynı sorunu yaşadım ama masaüstü bilgisayarımda herhangi bir problem olmadan kullanabildiğim için sorunun donanımdan değil yazılımdan kaynaklandığını düşündüm. Oyun oynarken inanılmaz rahatsız ettiği için dayanılmaz hale geldi ve dün sorun çözülür ümidiyle tekrar format attım ama maalesef çözülmedi. Aygıt yöneticisine baktığımda diğer aygıtlar kısmında iki tane ne olduğunu bilmediğim aygıt olduğunu gördüm. SteelSeries driverını tamamen kaldırıp eski sürümünü kurduğumda bu aygıtlar siliniyor ama Windows Update otomatik güncelliyor ve bu güncellemeleri silemiyorum. Sorun bu aygıtlardan mı oluyor onu da tam olarak bilmiyorum. Mouse donduğunda cihazlar kısmında Gaming farenin altında "sürücü hatası" yazıyor. Mouse için herhangi bir sürücü kurmadım. Fareyi taktığımda otomatik olarak kurulan sürücüyle kullanıyordum.
Ayrıyeten cihazlar kısmında belirtilmemiş olarak "SteelSeries PS/2 keyboard forwarding device" isminde bir aygıt görünüyor. Herhangi bir bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• teknopat.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 49
Bilgisayarın bir ara kabloya bağlı mı? Benimki ara kabloya bağlı diğer bölümlerde de buzdolabı fişi olduğu için buzdolabı kapandığında klavyem ile farem gidip geliyor. Bazen hiç gelmiyor yeniden başlatınca düzeliyor.

Hayır bağlı değil. Yaklaşık 3 senedir aynı konumda duruyor ve geçen ay attığım formata kadar böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

Anakartın USB yazılımını güncelleştir.
Onu nasıl yapacağım biraz bilgi verebilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…