Çözüldü Mousepad kullanılmazsa fare sensörü aşınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
Mousepad kullanılmazsa, masa üzerinde fare sensörü aşınır mı?

Çözüm
Hayır, aşınmaz. Yıllarca mouse pad kullanmadan kullandım tüm fareleri.
Hocam fare ayakları elbette aşınır ve bu mousepad'in malzemesine göre farklılık gösterebilir. Ama aşındırmak için ciddi anlamda yoğun kullanmanız gerekir genelde farenizi. Ayrıca bildiğim kadarıyla PFTE skatezler klasik Siyah skatezlere göre çok daha dayanıklı sürtünmelere karşı. Ama sensörünüze bir şey olmaz. Sensör iç kısımda bulunan ve zaten mousepad'e hiç sürtünmeyen bir kısım.

Skatezler baya bozuluyor.
Skatezler nedir? Her mouse da var mı bunlar?

Skatezler nedir? Her mouse da var mı bunlar?

Var. Kaymasına yarayan küçük yuvarlaklar ya da daha büyük geniş yüzeyler. Farenin yüzeye temas ettiği yerler yani.

Ben onları da aşındırmamıştım tek toz topladılar.

Var. Kaymasına yarayan küçük yuvarlaklar ya da daha büyük geniş yüzeyler. Farenin yüzeye temas ettiği yerler yani.

Ben onları da aşındırmamıştım tek toz topladılar.
Uzun süre böyle kullanımda sorun yaratır mı peki?

Uzun süre böyle kullanımda sorun yaratır mı peki?

Skatez sertse hiçbir şey olmaz. Daha yumuşaksa biraz eriyebilir ama o da çıkarılabilirse değiştirilebilir bir şey zaten.

Mouse padin amacı, fareyi rahat kontrol edebileceğin bir yüzeyin üzerinde fareyi kaydırmak. Masa üzerinde kullanırsan sensörün zarar görmez. Fakat doğru yanıtlar vermeyebilir, düzgün çalışmayabilir. Çünkü mouse pad üzerinde çalışmak için üretiliyorlar.

FPS oyunu oynuyorsan mouse kontrolünü düzgün sağlayamayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…