Mouse'um kendi kendine hareket etti

YavuzAkbay

Kilopat
Yer
North-Rhine Westphalia
Daha fazla  
Meslek
Data Analyst
Arkadaşlar ben öğle molasında okuldan eve geldim bilgisayarımı açtım. O ara mutfaktan su almaya gittim geldiğimde ekrandaki imleç kendi kendine hareket edip steama kayıtlı kredi kartımdan hesabıma 25 dolar aktarım yapıyordu. Hemen mouseu kullanarak o ekranı kapadım bu sefer envanterimden 4 dolarlık bir csgo silahını satmaya çalıştı. Derhal şifremi değiştirdim. Sizce olay ney? Millet çok korkuyorum hesabımda 86 oyun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ovv şiiit meeen. Efbiay peşinde.
Şaka bir yana böyle bir şey mümkün değil yahu. Benim mouse ilk çalışmaya başladığında yerden 1cm yükseklikte titreyerek hareket ediyor ve sonra düzeliyor. Öyle bir mouse varsa yolla bizde faydalanalım. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Acilen tüm güvenlik ayarlarınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Bilgisayarınıza sızan birileri olabilir. Lisanslı bir Windows 8.1 kurunuz. Lisanslı bir koruma programı edininiz. Norton Internet Security 2014 tavsiyemdir.

Bilgisayarınıza RAT bulaşmış. Virüs taraması veya tüm sürücülere format işinizi görecektir. USB belleklerinize, harici harddisklerinize de bulaşmış olabilir.

Önünüze gelen her şeye okumadan tıkladığınızdan dolayı (yeni nesilin sorunu okumamak) bu tür sorunlar olması normal. Çözüm ?
  • Önüne gelen her şeye okumadan tıklamaycaksın. Bir site sana Flash Player yok diyorsa kafanı çalıştırıp "ben Chrome kullanıyorum, Flash Player zaten bunun içinde" diyeceksin.
  • Bir dosya ararken girdiğin sitede download linkine ulaşmak için anket varsa o siteden çıkcaksın.
  • Oyunlar için hile arıyorsan dikkatli olacaksın.
  • Ücretli bir güvenlik yazılımı kullanacaksın, paran yok yukarıda dediklerime dikkat edip kendi bilgisayarını kendin koruyacaksın.

Bu sorundan kurtulmak için de bilgisayarı MBAM ve Trojan Remover gibi araçlarla tarat.

Pc'nize RAT bulaşmış kısacası truva atı, şifrenizi değiştirmeniz bir işe yaramamışdır emin olabilirsiniz. Neden derseniz RAT serveri içerisinde KEYLOGGER'da barındırıyor. Acilen format atın veya şimdilik net ile olan bağlantısını kesin.

Okumadan tıklama konusu beni de çok gıcık ediyor.Bir dosya indirirken indireceğin sitenin ne kadar güvenli olduğuna dikkat et.Önüne gelen aldatıcı reklamlara dikkat et.Girdiğin sitelerin adreslerine dikkat et.
AVG AntiVirüs yazılımı lisans olmadan da bilgisayarı diğerlerine göre daha iyi koruyabiliyor.Tavsiye ederim.

Arkadaşlar ben öğle molasında okuldan eve geldim bilgisayarımı açtım. O ara mutfaktan su almaya gittim geldiğimde ekrandaki imleç kendi kendine hareket edip steama kayıtlı kredi kartımdan hesabıma 25 dolar aktarım yapıyordu. Hemen mouseu kullanarak o ekranı kapadım bu sefer envanterimden 4 dolarlık bir csgo silahını satmaya çalıştı. Derhal şifremi değiştirdim. Sizce olay ney? Millet çok korkuyorum hesabımda 86 oyun var.
Bu kadar ayrıntılı olması ilginç, sanki birisi uzak masa bağlantısı kurmuş gibi. PC"yi bir şekilde elegeçirmiş olabilirler.
Seni format pekler arkadaşım...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı